Piyasalarda tersine deprem! O tarihte 10 TL birden düşecek: Uzman isim ters köşe yaptı

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, yaklaşan seçimlerle birlikte yatırımcılara seslendi. Geçer, piyasalarda olası dalgalanmaların seçim atmosferiyle tetiklenebileceğini belirterek, dolar ve altın yatırımcılarını uyardı. İşte detaylar...

Piyasalardaki hareketlilikle ilgili uyarılarda bulunan tanınmış ekonomist Selçuk Geçer, seçimlere doğru yaklaşılırken yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Geçer, Amerika'dan gelen enflasyon verileri sonrasında dolar ve altındaki olası geri çekilmelere işaret ederek, kısa vadeli dalgalanmaların beklenebileceğini ifade etti.


Dolardaki hareketlilikle ilgili son verilere atıfta bulunan Geçer, "ÜFE ve TÜFE verileriyle birlikte dikkatli olmak önemlidir. Altın pozisyonunu korumak isteyenlerin sabırlı olmaları ve bir süre beklemeleri tavsiye edilir. Altın alımı düşünüyorsanız, birikim yapmak için uygun bir zaman olabilir. Gümüş ise şu anda değerinde bir düşüş yaşadı. Ben şahsen tereddütsüz bir şekilde gümüş alırım, fiyatı 23 dolar olsa da 22 dolar olsa da. Potansiyel bir yükseliş öngörüyorum," şeklinde konuştu.

Geçer, seçimlere işaret ederek, "Seçimlerden sonra döviz piyasasında ciddi dalgalanmalar bekleniyor. Bu nedenle, yatırımcıların seçim sonrası dövizdeki kırılmaları göz önünde bulundurmaları önemlidir," dedi. Geçer'in uyarıları, yatırımcıları gelecek dönemdeki piyasalardaki belirsizliklere karşı hazırlıklı olmaya teşvik ediyor.


Ekonomi Haberleri