Parasıyla altın almak isteyenler bunu dinlesin! O tarihten sonra ok gibi fırlayacak

Altın fiyatlarında sürekli olarak yeni gelişmeler yaşanıyor. Bugün ons altının fiyatının 2.088,31 dolara ulaştığı görüldü.

Ünlü ekonomist Ali Ağaoğlu, altın fiyatı tahmininde "gümüş fiyatına" dikkat çekti. Altın fiyatları, geçen hafta zayıflayan ABD ekonomisinin Fed'in faiz indirimi olasılığını artırmasının sonrasında Pazartesi günü son 2 aydaki en yüksek seviyesine yaklaştı.

Powell'ın bu hafta içinde Temsilciler Meclisi ve Senato'ya yapacağı sunumların içeriğinde faiz indirimi konusunda aceleye gerek olmadığı konusunda mesajını tekrarlayacağı yönündeki beklentilere rağmen altının fiyatı şu anda 2.084 dolar seviyesinde bulunuyor.

Marex analisti Edward Meir, "Altın için en önemli faktör, faiz oranları açısından ne olduğudur" dedi. Cuma günü hakkında konuşan Meir, "ABD'den gelen bir dizi makroekonomik duyurunun Fed'in faiz oranlarını muhtemelen beklenenden daha da erken bir erken zamana düşürebileceği yönündeki söylemi değiştirmesiyle altında bir toparlanma gördük" diye konuştu.


Bu hafta piyasa, Fed'in Çarşamba günkü Bej Kitap raporunu ve aynı zamanda Cuma günü ABD'nin arım dışı istihdam verilerini açıklayacak.

BİR GRAM ALTIN ​​NE KADAR?

Cuma günü ons altının fiyatıyla dolar kurundaki artışla birlikte yükselişe geçen gram altının fiyatı, günü yüzde 2,4 farkla 2 bin 102 lirada tamamladı. Gram altın haftaya yükseliş trendinde başladı ve rekorlar kırdı. Altının gram fiyatı 2 bin 131 liraya ulaşırken şu anda 2 bin 107 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda kıymetli altın 3 bin 665 liraya, Cumhuriyet altını ise 14 bin 994 liraya satıldı. Altınla ilgili perde arkası bilgileri paylaşan ekonomi muhabiri Hakan Güldağ, Anadolulu iş adamlarının altına yatırım yaptığını söyledi.

Ekonomist Ali Ağaoğlu bu açıklamayla ilgili şunları söyledi: “Kötü bir tercih değil. Sıvı araçlar. Ancak aynı şekilde fiziki altının yerine altın fonları da satın alabilirsiniz. Halen piyasada ve istediğiniz zaman satabilirsiniz. Eski öntemlerde ısrar etmenin bir manası yok. Her şeyden değerli olacağı düşüncesiyle altın satın alıyorsanız bunu bir fon aracılığıyla satın alabilirsiniz. Fiziki altın alıp satmak arasında çok büyük fark var. Yüzde 2-3. Bir yatırım fonu satın alırsanız bundan kurtulabilirsiniz."


Altın fiyatlarına ilişkin Ağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Altın fiyatlarıyla ilgili bazı noktaları birlikte düşünmemiz gerekiyor. ABD tahvillerinin, ABD hisse senetlerinin ve doların gelişimi. Ve ayrıca paranın gelişimi. Altın ve gümüş arasındaki AGU paritem 90'dan büyük. Dolayısıyla altın gümüşten daha değerli. Bunun anlamı şudur: 'Gümüş tarafından desteklenmeyen bir altın rallisi beklemeyelim!' Altın gittiğinde gümüş takip etmezse altının gümüşten ayrılarak kendi başına yükselmesi çok zordur"

Ekonomi Haberleri