Parasını ona yatıranlar köşeyi dönecek! Ünlü ekonomist rekor için tarih verdi

Tuna Kaya, bahsi geçen yatırım aracının rekor düzeydeki artışını detaylandırdı.

Birçok yatırımcı, varlıklarını daha verimli kullanmak için çeşitli yatırım araçlarına yönelmekte ve bunlardan bir tanesi de kripto paralar olmuştur. Özellikle son bir yıl içinde %128’lik bir artışla gözleri üzerine çeken Bitcoin, en son 62 bin dolar seviyesinden alıcı buldu. Tanınmış ekonomist Tuna Kaya ise, kripto para yatırımcılarına bu rekor artışın zamanlamasını açıklayarak bilgi verdi.


BİTCOİN’DE TARİHİ ZİRVE SONRASI DÜŞÜŞ GÖZLENDİ

Bitcoin, Ocak ayında 44 bin dolarlık değerinden başlayarak, ‘Spot ETF’ onaylarının etkisiyle üç ay içinde 69 bin dolarlık rekor seviyeyi aşarak 74 bin dolara ulaştı. 

Bu hızlı yükseliş, yatırımcılara ciddi kazançlar sağladı. Fakat bu ani artışın hemen ardından, Bitcoin’de beklenen düşüş gerçekleşti.

BİTCOİN’DE DURGUNLUK SONRASI YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Bitcoin, 74 bin dolarlık zirveden 56 bin dolara gerileyerek şu anda 62 bin dolar civarında istikrarını koruyor. Birçok yatırımcı bu dönemde zarara uğradı, ancak bazı uzmanlar yükselişin süreceğine inanıyor.

BİTCOİN HALVİNG DÖNEMİ BAŞLADI

Bitcoin için halving döneminin başlamasıyla, önümüzdeki bir yıl içinde önemli yükselişler öngörülüyor. 

Dört yılda bir gerçekleşen ve madencilik ödüllerinin yarıya düşürülmesiyle tanınan bu dönemde, kripto para arzındaki azalmanın fiyat artışlarını tetikleyeceği düşünülüyor ve bu süreç genellikle boğa piyasası olarak adlandırılıyor.


POWEL: SABIR GÖSTERMEK GEREK

ABD Merkez Bankası’nın faiz indirimi kararının piyasaları olumlu etkileyeceğini düşünen birçok analist var. Merkez Bankası Başkanı Powel ise, “Enflasyonun düşüşü için sabırlı olmalıyız” şeklinde bir açıklama yaptı.

KAYA: BİTCOİN YENİ REKORLARA HAZIR

Tanınmış ekonomist Tuna Kaya, Bitcoin ile ilgili olarak belirli bir tarih vererek, kripto paranın rekor bir yükseliş yaşayacağını öngördü. 

Kaya’nın sözlerine göre, “Piyasada bir miktar satış yaşanıyor. Bu satışın ardından Bitcoin’in hakimiyeti azalacak ve altcoinlerde bir ralli başlayarak yeni rekorlar gelecek. Bitcoin hakimiyetindeki 49 seviyesi çok önemli. Ağustos ayının başında portföyünüzü tamamen dolu tutmanın yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Ekonomi Haberleri