Parasını ona yatıran kısa zamanda köşeyi dönecek! İslam Memiş o tarihi işaret etti

Dünyanın gelecekteki en büyük para birimi olacağı söylenen Bitcoin, geçtiğimiz ay değerinin yüzde 10 oranında düşmesiyle tartışmalara yol açmış ve birçok yatırımcının kripto para biriminden çekildiği söyleniyor. Ekonomist İslam Memiş de, bu tarihi işaret ederek Bitcoin'in rekor kıracağını söyledi.

Geleceğin en büyük para birimi şeklinde tanımlanan Bitcoin, geçtiğimiz ay değerinin yüzde 10 oranında düştü. Bu düşüşün ardından birçok yatırımcının kripto para biriminden çekildiği söylenirken altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, konuya ilişkin açıklamasında tarih verdi ve bu tarihte Bitcoin'in rekor kıracağını söyledi.

Geçtiğimiz Ocak ayı içinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), birden fazla spot Bitcoin ETF'sini onayladığını duyurdu. Bu açıklamanın ardından Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69.000 doların üzerine çıktı ve üç ay içinde 73.000 dolara kadar yükseldi.

Bu yükselişin ardından piyasa aniden düşüyor. Bitcoin 60.000 dolara geriledi.


HALVİNG İLE YÜKSELİŞ

Uzmanlar Halving dönemine girerken Bitcoin fiyatının hızla yükseleceğine inanıyor. Halving sırasında Bitcoin üretim hızının düşmesi nedeniyle maliyetlerin artacağı söyleniyor. Bu noktada birçok yatırımcı gelecek yıl içinde büyük bir yükselişi sabırsızlıkla bekliyor.

80 BİN DOLARA KADAR YÜKSELECEK

 İslam Memiş, Bitcoin için tarih vererek rekor olacağını söyledi. Memiş, "Eylül ayında yeni bir ralli başlıyor. Bu noktada 80.000 dolar seviyesine ulaşmasını bekliyorum. Ancak mevcut seviyelere bakıldığında tahminim 55.000 ila 50.000 doların altına düşme riski yönünde" dedi. 

Ekonomi Haberleri