Özel Sektör Çalışanlarına İkinci Yıl Promosyon Teklifi: Gündemdeki Heyecan Sürüyor!

Özel sektörde çalışan milyonlarca kişi tarafından beklenen promosyon teklifi, bir yıl sonra hâlâ Meclis'te bekliyor. CHP'nin sunduğu teklif, şirketler yerine çalışanların promosyondan faydalanmasını öngörüyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kasım 2022'de Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, "Özel sektör çalışanlarının maaşı için şirket, bankayla anlaşma yapıyor; ancak parayı şirket alıyor. Teklifimiz odur ki, aradan şirketi çıkartıyoruz. Maaşı bankadan yatan herkes bankadan promosyonunu da alacak." ifadelerini kullanmıştı.

Özel'in teklifi, AK Partili vekillerden de destek görmüştü. Dönemin AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "İşçiler daha çok para alsın noktasında ben bireysel olarak söylüyorum sonuna kadar evet yani." demişti.

Ancak, teklifin bir yıl geçmesine rağmen Meclis'ten geçmedi. Özgür Özel'in CHP Genel Başkanı olarak seçilmesinin ardından, gözler yasa teklifinin geleceğine çevrildi.

Çalışanlar, promosyonların her yıl, toplu değil, yıldan yıla verilmesini talep ediyor. Ayrıca, promosyonların enflasyon oranında artırılmasını istiyorlar.

Yasa çıkarılırsa, özel sektör çalışanları, maaşlarını bankadan alan herkes, bankadan promosyon alacak. Promosyonlar, doğrudan çalışanlara aktarılacak. Bu sayede, çalışanların cebine daha fazla para girecek.

Yasa çıkarılırsa, şirketler promosyondan faydalanamayacak.

Ekonomi Haberleri