Otomobil ÖTV Artışı Davası Hala Sürüyor! İlk Açıklama Konuyla İlgili Geldi!

Otomobil alıcılarının ve sektörün merakla beklediği konu hakkında nihayet ilk açıklama geldi. Otomobilde ÖTV'lerin artması konusu, uzun süredir devam eden bir dava olarak gündemi meşgul ediyor.

Özellikle araç fiyatlarının yüksek seviyelere çıkmasının ardından ortaya çıkan zorluklar, akaryakıt fiyatlarındaki artış ve diğer nedenler, araç alıcılarını olumsuz etkiliyordu. Araba alımını düşünen vatandaşlar için yeni bir kötü haber daha geldi: ÖTV miktarlarının artması bekleniyor.

Otomobilde ÖTV Artışı ve Pandemi Sonrası Etkiler

Pandemi dönemiyle birlikte otomotiv sektöründe yaşanan zorluklar, araç fiyatlarının astronomik rakamlara yükselmesine sebep oldu. Aynı zamanda araç stokçuluğu gibi etkenler, araç alıcılarını geri çekilmeye zorluyordu. Bu zorlu süreçlere bir de ÖTV artışı söylentileri eklenince, sektördeki belirsizlikler daha da arttı.

İlk Açıklama İle Rahatlama

Konuyla ilgili olarak İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle sürücüleri endişelendiren ÖTV artışı hakkında yapılan spekülasyonlara karşı net bir duruş sergiledi. Ertemel'in açıklamaları, otomobil alıcılarına bir nefes aldırdı.

ÖTV Artışı Hakkında Yapılan Açıklamalar

Ertemel, "Bayi ve distribütörler özellikle şu anda 'ÖTV yükselecek' şeklindeki endişeleri kullanarak tüketiciye acele araç alın mesajı veriyorlar. Halbuki ellerinde kalan araçları satamıyorlar. Bu şekilde tüketiciye baskı yaparak araç satışını hızlandırmaya çalışıyorlar. Ancak bizim Bakanlık yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler sonucunda şu anda ÖTV artışıyla ilgili herhangi bir çalışma olmadığını öğrendik. Yani, mevcut koşullarda ÖTV artışıyla ilgili bir girişim bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Otomobil Alıcılarının Rahatlaması İçin Alınan Önlemler

Otomotiv sektörünün yaşadığı zorluklar karşısında alınan önlemler olumlu sonuçlar vermeye başladı. Özellikle araç alıcılarının ve satıcılarının karşı karşıya kaldığı stokçuluk gibi sorunlarla başa çıkmak için yapılan düzenlemeler, piyasada rahatlamaya yardımcı oldu.

Ertemel, "Bireysel araç kullanıcılarının da 6 ay veya 6 bin kilometre şartına tabi tutulması, piyasada büyük bir düzelme sağladı. Önceden kayıt dışı olarak al-sat yapan kişiler, bu araçları elden çıkararak büyük karlar elde ediyordu. Ancak bu düzenlemelerin hayata geçmesiyle birlikte, kayıt dışı işlemlere ciddi yaptırımlar getirildi. Bu kişilerin noterliklerde işlem yapmaları zorlaştırıldı. Kısacası, alınan önlemler olumlu sonuçlar verdi ve sektörde olumlu bir etki yaratmaya başladı" şeklinde konuştu.

Ekonomi Haberleri