Önüne gelene IBAN numarasını verenler dikkat! Şimdi hapı yuttunuz

IBAN üzerinden ödeme yapa vatandaşlara uyarılar gelirken vergi kaçakçılığı, kara para aklama suçlarına ortak olma ihtimaline değinildi. İşte detaylar...

Kuaför, giyim mağazalarından yer alan esnaf, kredi kartı komisyonlarından kurtulmak için adına doğrudan IBAN üzerinden ödeme tercih edilirken TÜKONFED üyesi ve avukat Saadet Kartı, bu yöntemin kara para aklama ya da uyuşturucu ticareti gibi suçlara aracılık etme riskinin artış olacağına vurgu yapıldı.


Avukat açıklamalarında IBAN üzerinde para gönderme, bilmeden de olsa suça ortak olunabileceğine değindi. Binlerce kişiye dağıtılan paralar, işletmeler aracılığıyla sisteme sokulurken işletmenin IBAN'ına para göndermesiyle beraber bu süreçteki bir aktör olarak suçlu konuma düşebilirsiniz. 

Online olarak gerçekleşen alışverişlerde IBAN'a ödeme yapılırken dikkatli olunması gerektiğinin altını çizerken IBAN üzerinden yapılan ödemelerin kartlı işlemlerde tüketicinin kredi puanlarını yükseltmediğini ve bu durumda tüketici fırsatlardan faydalanamayacağını belirtti.

Ekonomi Haberleri