Ons altında 3000 dolar koşusu başlıyor! O tarihi bekleyip satmayan paraya para demeyecek

Altın fiyatlarının yatay bir seyir izlediği küresel piyasada, ABD'li finans devlerinden Citi'nin Kuzey Amerika'da emtia başkanı Aakash Doshi, altının fiyatlarının 12 ila 15 ay içinde ons başına 3.000 dolara ulaşacağını öngörüyor.

ABD'li finans devlerinden biri olan Citi'nin Kuzey Amerika emtiaları başkanı Aakash Doshi, CNBC'ye altın fiyatları ile ilgili bir yorum yaptı ve Doshi yorumunda altının 12 ila 18 ay içerisinde ons başına 3.000 dolara ulaşmasını beklediğini söyledi. Doshi ayrıca merkez bankasının altına olan ilgisinin arttığına dikkat çekerek, merkez bankasının üst üste ikinci yılda 1.000 ton altın satın aldığını vurgularken, altın fiyatlarının 2025 yılına kadar ons başına 3.000 dolara ulaşabileceğini açıkladı.

Altın fiyatında flaş tahmin!


Aakash Doshi, altına ilişkin bakış açısını CNBC'ye sunarak büyük ilgi gördü. Merkez bankalarının altın varlıklarını ve altına artan ilgiyi vurguladı ve 2025'te altının yaklaşık 12 ila 15 ay içinde önemli bir değere ulaşmasını beklediğini söyledi.

Doshi, Fed'in faiz indirimlerinin altının yükselişini hızlandıracağını açıklayarak, düşük faiz oranlarının altını, düşük faiz ortamında daha düşük getiri sunan tahvil gibi sabit getiri sağlayan varlıklara kıyasla daha çekici hale getirdiğini açıkladı.

Pek çok uzman, ABD Merkez Bankası'nın yıl sonundan önce faiz oranlarını düşürmeye başlamasını bekliyor ancak faiz indiriminin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin net bilgi eksikliği piyasada belirsizlik yarattı. Uzmanlar faiz indirimlerinin yıl sonundan önce başlamasını bekliyor ancak bu indirimlerin ne zaman gerçekleşeceği konusunda piyasada belirsizlik hakim. 

Ekonomi Haberleri