Ona yatırım yapanlar zengin oluyor! Meğer en çok o kazandırıyormuş

Altın yatırımı yapanlar, bir gün uyanıp kendilerini beklenmedik bir servetin sahibi olarak bulabilirler! Bir ekonomi uzmanının öngörülerine göre, doğru zaman geldiğinde, gram altın fiyatı 4 bin Türk Lirası seviyelerine ulaşacak. Ancak merak edilen soru şu: Altın fiyatları ne zaman artışa geçecek?

Yükseliş için hazırlıklarını sürdüren altın piyasası, yatırımcılarına alım yapmak için son şanslarını veriyor. 4 bin Türk Lirası'lık kritik eşiği aşması beklenen altın, acaba ne zaman değer kazanmaya başlayacak?

Dünya sahnesindeki gerilimlerin hafiflemesiyle değer kaybederek yatırımcılara cazip seçenekler sunan altın fiyatları, kırmızı alarm veriyor. "Altındaki düşüş geçici" şeklindeki ekonomistlerin genel kanısına yeni bir destek daha geldi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Gökay Tuğsavrol'un yaptığı değerlendirmelere göre, gram altın fiyatlarının 4 bin Türk Lirası'na ulaşacağı zamanı açıkladı. Altın fiyatları yılın ilk aylarında ardı ardına rekorlar kırarken, son zamanlarda yaşanan düşüş, ekonomistler tarafından büyük bir hareketlenmenin habercisi olarak görülüyor.


Gram Altında Artış Bekleniyor

Altın piyasalarının mevcut düşüş trendinin kalıcı olmayacağını belirten Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Gökay Tuğsavrol, yatırımcıların bu düşük seviyeleri değerlendirerek alım yapmaları gerektiğini vurguladı. ABD'nin Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) altın fiyatları üzerinde sınırlı bir yükseliş etkisi yaratacağını dile getirdi.

Altın fiyatlarının önemli ölçüde yükseleceğini öngören Tuğsavrol, yıl sonuna kadar beklenen 3 bin TL'lik seviyenin Temmuz ayında gerçekleşeceğini ifade etti. Ayrıca, yıl sonuna doğru altın fiyatlarının 3 bin 500 TL'yi geçerek 4 bin TL'ye ulaşma potansiyeline sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomi Haberleri