Öğrencilere belediyeden tam destek! Bu şartı sağlayanlara 1200 TL cep harçlığı verilecek

Hangi belediyeler öğrencilere destek ödemesi sağlıyor? İşte detaylar....

BELEDİYEDEN ÖĞRENCİLERE JEST….

Ekonomik sıkıntı çeken düşük gelire sahip ailelerin çocuklarına temel ihtiyaçlarını karşılamaları ve eğitim harcamaları için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay düzenli ödemede bulunuyor.


 Öğrenciler bu ödeme ile ihtiyaçlarını karşılıyor. Şubat ayında da ortalama olarak 5330 TL her öğrenciye yatırıldı. Peki bu ödemelere nasıl başvurulur? Kimler başvurabilir ? İşte detayları haberimizde…

BELEDİYELER TARAFINDAN FİNANSE EDİLİYOR

Ekonomik olarak sıkıntıda olan vatandaşlar belediyelerin resmi internet sitelerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden eğitim destekleri ile ilgili yayımlanan ilanları takip ederek bu ödemelerden ve başvuru zamanını takip edebilirler. Bir çok belediye de vatandaşlarına bu tarz destek ödemeleri yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki 4646 lise öğrencisine 600 TL, 2647 üniversite öğrencisine 1200 TL, Gaziantep Merkez’deki 11. ve 12. sınıf öğrencilerine 1200 TL olmak üzere toplamda 70.417.200 TL eğitim desteği sağlandı. Bunun gibi bir çok belediyede yurt genelinde okuyan öğrencilere Eğitim Destekleri vermeye devam ediyor. ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine destek veren belediyeler belli dönemlerde bu ödemeler için başvurular açıyor. Bunları takip ederek sizde yararlanabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri