Öğrencilere Bedava Toplu Taşıma Desteği Sağlanacak!

Yeni Eğitim Dönemi Başlıyor: Öğrencilere 3 Gün Ücretsiz Toplu Taşıma! Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11-13 Eylül tarihlerinde öğrencilere ücretsiz şehir içi toplu taşıma fırsatı sunuyor.

Bursa'da, okulların önümüzdeki Pazartesi günü açılması ile birlikte öğrencilere müjdeli bir haber verildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının başlangıcında öğrencilere 11-13 Eylül tarihleri arasında şehir içi toplu taşıma imkanını ücretsiz olarak sunacak. Bu uygulama ile öğrenciler, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerine kolayca ulaşabilecekler.

Ücretsiz Ulaşım Hangi Araçlarda Geçerli Olacak?

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, ücretsiz ulaşım hizmeti BursaRay, Burulaş otobüsleri, özel halk otobüsleri ve ilçelerdeki halk otobüslerinde ayakta yolcu taşıyan hatlarda geçerli olacaktır. Aynı zamanda, bu uygulama Bursa şehir içi toplu taşıma sistemi ile Mustafakemalpaşa, Karacabey, Gemlik ve İnegöl ilçelerindeki toplu taşıma sistemlerinde de geçerli olacak. Ancak, ilçeler ile Bursa şehir merkezi arasındaki ulaşım için ücretsiz ulaşım hizmeti sunulmayacaktır.

Öğrenciler Ücretsiz Ulaşımdan Nasıl Yararlanabilirler?

Öğrenciler, ücretsiz ulaşım hizmetinden yararlanmak için Bursakartlarını kullanmalıdır. Bursakartlarını toplu taşıma araçlarına bindiklerinde okutmaları yeterli olacaktır. Bu uygulama için Bursakartlarında herhangi bir bakiye bulundurulmasına gerek yoktur. Ücretsiz ulaşım hizmeti sadece 11-13 Eylül tarihleri arasında geçerli olacaktır.

Bursa'da Kaç Öğrenci Yeni Eğitim Öğretim Yılına Başlayacak?

Bursa'da yaklaşık olarak 600 bin öğrenci, 11 Eylül tarihinde yeni eğitim-öğretim yılına başlayacaklar. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, "Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanında her zaman destek sağladık. Özellikle pandemi sürecinde uzaktan eğitim gören öğrencilere tabletler dağıttık ve internet erişimini sağladık. Şimdi de yeni eğitim-öğretim yılında öğrencilerimize ulaşım konusunda kolaylık sağlamak amacıyla şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirdik. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.

Ekonomi Haberleri