Öğrenciler yol masrafını düşünmesin! Şartı sağlayanlara bakanlıktan 750 TL ulaşım yardımı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan öğrencilere yönelik yeni yardım haberi geldi. Öğrencilerin masrafları en aza indirilmek için çalışma yapılırken ulaşım desteği verileceği açıklandı.

400 bin öğrenciye ulaşım desteği verilirken bu yardım için 2023 yılı 300 milyon TL bütçe ayrıldığı açıklandı. Yılda iki defa gidiş dönüş olmak üzere toplamda öğrenci başına 750 TL'ye kadar ulaşım imkanı sunuluyor. Bu destek ailesinden farklı ilde eğitim gören tüm öğrenciler yararlanabilecek.

ULAŞIM DESTEĞİNDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Öğrenci ulaşım desteği sunulurken ailesinden farklı illerde yaşayan öğrencilerin 25 yaşının altında olması ve TC vatandaşı olması şartına bakılıyor. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri bu destekten faydalanamaz.

ÖĞRENCİLERE KOLAY ULAŞIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardıma muhtaç hanelerin öğrencilerine verilen ulaşım desteklerini yayınladı. Bu program sayesinde bu zamana kadar 58 bini aşkın öğrenciye verildiği açıklandı.


Ulaşım Desteği programı, farklı bir ilde eğitim gören ilköğrenim, ortaöğrenim ve yükseköğrenim öğrencilerine ait olarak sunuldu. Program kapsamında, öğrencilere şehirlerarası ulaşım giderlerinde maddi destek verildi.

Sosyal yardımlaşma modelleriyle her bireye ulaşması amaçlanırken toplumun her ferdine ulaşarak onlara en iyi şekilde destek olmaya çalışıldığını açıkladı. Eğitimin her aşamasında öğrencilerine verilen destek hem öğrencilerin hem de ailelerin yüzünü güldürecek haber geldi. Ulaşım Desteği'nin bu doğrultuda olarak önemli adım atıldı. 

Ekonomi Haberleri