O yatırım aracı paraşütsüz çakılacak! Ünlü ekonomistten korkutan uyarı geldi

Yatırım yapacaklar dikkat! Uzman isimden kritik uyarılar geldi! Detaylar haberimizde.

Uzman isim Atilla Yeşilada yatırım yapacak kişiler için uyarılar yaptı. Belirli yatırım araçlarının rekor seviyeye ulaşacağını da belirtti. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

ATTİLLA YEŞİLADA UYARDI

İnsanlar servetlerini değerlendirmek için döviz, altın, Bitcoin, borsa, emlak, otomobil gibi çeşitli yatırım araçlarını tercih etmekte. Ünlü ekonomist Atila Yeşilada, TL varlıkların yükselen fiyatlarına rağmen bu otomobillerin geleceğine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Merkez Bankası'nın faiz oranlarını %50'ye çıkarması pek çok yatırım ürününü etkilemeye başladı. Bu dönemde dolar birkaç ay sabit kalsa da TL varlıkları yükseldi ve mevduat faizlerinin %50'lere ulaşması yatırımcıların ilgisini çekti. Yeşilada, uzun vadede TL'nin değersizleşeceğini vurguladı. "Bir ülke parasının kalıcı değere sahip olabilmesi için, o ülkenin işgücünün üretken olması gerekir. Türkiye'nin işgücü üretken değildir, dolayısıyla Türk Lirası'nın uzun vadeli bir değere sahip olması gerekir. Bu sistemi en azından önümüzdeki bahara kadar sürdüreceğiz." ifadesini kullandı. Yeşilada, 60 ila 70 milyar dolarlık yabancı kaynak akışının hem mali hem de parasal kemer sıkma politikaları için sıcak para sağlayabileceğini açıkladı. 


"Merkez Bankası önlem alırsa doların 20-25 dolar seviyesine kadar değer kaybetmesini engelleyebilir'' diyen Yeşilada, "Ama doların TL karşısında değer kazanmasını engelleyemez.'' dedi. Yeşilada son olarak otomotiv sektöründe önemli fiyat indirimlerinin olacağı uyarısında bulundu. Yeşilada, "Bayilerin ve ithalatçıların depolama maliyetleri var. İadelerden kaçınmak ve yatırdıkları parayı geri almak istiyorlar. Bundan dolayı fiyatlarda ciddi bir düşüş göreceğiz. Satışlar Nisan ve Mayıs aylarında düştü, ancak yıllık bazda düşmediler ancak on senelik ortalamanın oldukça üzerindeler" şeklinde konuştu.

UYARI: Bu haber yatırım tavsiyesi değildir!

Ekonomi Haberleri