O tarihten önce gram altınları toplayın! Bir gecede 3000 TL olacak diyerek tarih verdiler!

Altın yatırımcıların ilk tercihi olarak biliniyor. İslam Memiş, gram altının fiyatlarındaki yükselişi bu kez tarih belirterek açıkladı. Memiş, yatırımcıların hızlı hareket etmeleri gerektiğini de vurguladı.

Geçtiğimiz yıl altın yatırımcıları getirilerini ciddi oranda artırarak gram altının 890 TL kazanç elde etti. Altın fiyatları bu yılın ilk ayında düştü. Diğer taraftan, ABD'nin tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasının ardından ons altın fiyatı 2.028 dolar seviyelerine kadar düştü.

Ancak Fed'in faiz kararı sonrasında dolar endeksi yükselişe geçti. Ons altındaki düşüş gram altın fiyatlarına doğrudan yansıdı. Altın ve finans piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, yatırımcılara alım fırsatının eksiksiz değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

‘Düşüşü İyi Değerlendirin’

İslam Memiş, altın yatırımcılarına ABD istihdam raporunun açıklanmasının ardından yaşanan düşüşün dikkatle değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı. Hatta uzman isim, altın fiyatlarındaki bu düşüşün kalıcı olmadığını söylüyor. İslam Memiş, gram altının fiyatının yılsonuna kadar 3 bin liraya çıkmasını beklediğini söyledi.


İslam Memiş, ons başına 2.028 ila 2.058 dolar aralığının 2024'te bir satın alma fırsatı şeklinde eğerlendirilmesi gerektiğini aktardı. Mevcut düşüşün sona ermesiyle altının ons fiyatının 2.070 dolara yükseleceğini belirten İslam Memiş, kısa vadede altının fiyatının da yükseleceğini de ifade etti.

"Gram Altın Fiyatında Son Durum"

İslam Memiş, altının fiyatının önümüzdeki Çarşamba gününden sonra da yükselişini sürdüreceğini ve Mart sonunda 2.150 TL'ye ulaşacağını söyledi. Uzman ayrıca yaz aylarında 2.500 ila 2.700 TL, yılsonunda ise 3.000 TL aralığına ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Gram altın geçen hafta 2.053TL ile 2.063TL arasında değişirken, piyasada ilk gün 1.982,74TL alış fiyatından başladı. Haftanın ilk günü gram altın fiyatı 1.999,74 TL olarak ekrana geldi. İslam Memiş'e göre bu gram altı fiyatların daha yüksek seviyelere ulaşması çok uzun sürmeyecek.

Ekonomi Haberleri