O otomobillere 100 bin TL birden zam geldi! Yarını bekleyenler bu kez arabasız kaldı!

Türkiye'de Çin otomobillerine yüzde 40 ek gümrük vergisi uygulanmaya başlandı. Bu verginin etkisiyle bazı Çinli markalar ortalama satış fiyatlarını 100 bin TL gibi artırdı. Detaylar burada..

Türkiye'de Çin otomobillerine getirilen yüzde 40'lık ek gümrük vergisi uygulaması sonrası vergiden en çok etkilenen markalardan biri olan Chery, ortalama satış fiyatını 100 bin TL gibi bir rakam artırdı.

Sektör yetkilileri ise, ek verginin amacının "Türkiye'de yatırımı teşvik etmek" olduğunu söyledi. Dünden itibaren geçerli olan bu uygulama, Çin'den gelen otomobillerin fiyatlarının artmasına neden oldu.

Otomotiv veri ve aynı zamanda analiz şirketi Cardata'nın CEO'su Hüsamettin Yalçın, Türkiye'nin en çok satan Çin markası Chery'nin ortalama satış fiyatını 100 bin TL artırdığını açıkladı.


Bir diğer Çinli marka olan MG ise internet sitesinde "fiyatlarımız güncelleniyor" iddiasında bulunurken, Türkiye'de fabrika kurulması kararı alan BYD'nin ise halen eski fiyatını koruduğu belirtiliyor.

Woyah, Maxus, DFSK, Skywell ile Leap Motor gibi diğer Çin otomobil markalarının da kısa bir süre sonra fiyat güncellemesi yapması bekleniyor.

Ekonomi Haberleri