O kişilerin TC kimlik numarasına 5 bin TL ödeme yapılacak! Hemen kontrol edin: Bugün başladı

Temmuz 2023'ten itibaren memur maaşlarına yapılan zam ile birlikte evde bakım maaşı da yükseltildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evde bakım ücretinin 4 bin 336 liradan 5 bin 98 liraya yükseldiğini bildirdi.

Temmuz, memur ve emekli maaşlarında bir artış uygulandı ve milyonlarca memur ve emeklinin maaşları yüzde 25 oranında arttı. u artışlara ek olarak sosyal yardım ödemeleri de artmıştır. Bu artışlardan etkilenen ödemeler, evde bakım yardımlarını içerir. Evde bakmakla yükümlü olunan hasta, yaşlı ve aynı zamanda engelli yakınlarına ödenen evde bakım maaşları, memur maaş faktörüne göre güncellenecek.

Ocak ayından bu yana 4.336 TL olan evde bakım maaşları, Temmuz 2023'ten itibaren artırılarak hesaplara ödenecektir. Memur maaşları için gerçekleştirilen yüzde 25'lik zammın sonunda evde bakım maaş seviyeleri de güncellenerek 5.098 TL'ye yükseltilmiştir. Sonuç olarak, evde bakım yardımı alanlar, maaş artışlarıyla birlikte daha yüksek yardımlar aldı. Evde bakım için artan maaş Temmuz ayından itibaren banka hesabına aktarılacaktır.


EVDE BAKIM PARASI ALMA ŞARTLARI

Bakım parası alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, i donanımlı hastanelerden alınan sağlık raporlarını ve evde bakım ücreti talep edenlerden hanehalkı gelir beyanlarını talep etmektedir. Başvuru sahibi hanenin kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekmektedir. Evde bakım maaşından yararlanmak için haneden sadece bir kişinin başvuruda bulunması yeterlidir.

Sonuç olarak Temmuz 2023'ten itibaren memur maaşına yapılan zam ile birlikte evde bakım maaşına da zam yapıldı. Evde bakım aylığı alanlar, artış nedeniyle eskisinden daha yüksek yardımlar alacak. Evde Bakım Yardımı başvurusunda bulunma şartlarını taşıyanlar Aile ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile iletişime geçerek bu hakkını elde edebilir.

Ekonomi Haberleri