O kamu bankasında hesabı olanlar dikkat! Hemen TC kimlik numaranızla listede olup olmadığınızı kontrol edin

Kamu bankalarında hesabı olan kişilere son uyarılar yapılıyor! Hesaplarınızı kontrol edin. Tüm detaylar haberimizde.

Bu bankada hesabı olan kişilerin vakit kaybetmeden hesaplarını kontrol etmesi gerekiyor! Paranız elden gidebilir. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BU BANKADAN SON UYARI GELDİ

Vakıfbank tarafından bu sene zaman aşımına uğrayacak hesaplarla ilgili son uyarılar geldi. Vakıfbank yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi; '6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu 83. maddesi kapsamında yatırım hizmet ve faaliyetlerinden kaynaklı her türlü emanet ve alacaklar, hesap sahibinin yaptığı son işlem ya da herhangi bir yazılı talimat tarihinden, yatırım fonu ve değişken sermayeli yatırım ortaklıkları için tasfiye tarihinden itibaren on sene içinde talep ve tahsil edilmezse YTM'ye gelir kaydı yapılır. 


Yatırımcı Tazmin Merkez Yönetmeliği 25. madde kapsamında bir sonraki takvim senesi içinde zaman aşımına uğrayacak olan her tür emanet ve alacaklar tutara bakılmaksızın içinde olunan senenin Nisan ayı başından sonraki takvim senesi sonuna kadar liste halinde yatırım kuruluşunun internet sitesinde paylaşılır. Yayımlanan listede emanet ve alacakların zaman aşımına uğrayacağı tarih belirtilir. Listede adı ve unvan ve hesap bilgileri olan kişilerin son başvuru tarihine kadar geçerli kimlik kartları ile banka şubelerine gidip başvurmamaları halinde her türlü emanet ve alacaklar YTM'ye devredilir.' 

Ekonomi Haberleri