O illerde yaşayanlara günlük 850 TL ödeme! Başvuruda tek bir şart var

Depremlerden etkilenen illerde, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla yıl sonuna kadar "İstihdama Dönüş Programı" uygulanacak. Mesleki eğitim kursu ve işbaşı eğitim programı katılımcılarına günlük 850 lira 10 kuruş ödenecek.

Türkiye genelinde depremlerden etkilenen bölgelerde, nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "İstihdama Dönüş Programı" kapsamında önemli değişiklikler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile İŞKUR'un mesleki eğitim kursları ve işbaşı eğitim programlarından faydalanma koşulları genişletildi. Bu çerçevede, depremlerden etkilenen illerdeki kurs ve programları düzenleyen işverenlere kolaylık sağlandı. İşte detaylar...


İSTİHDAMA DÖNÜŞ PROGRAMINDA ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Yapılan düzenleme ile istihdam yükümlülüğü 2 kata indirilirken, programlarda istihdam edilmesi gereken asgari katılımcı sayısı taahhüdü yüzde 70'ten yüzde 60'a düşürüldü. Ayrıca, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde uygulanan özel bir düzenleme ile işverenlere sağlanan istihdam taahhüt oranı yüzde 30'a çekilirken, istihdam süresi fiili kurs veya program gün sayısına eşitlendi.


Program kapsamında, belirtilen illerdeki işverenlerin işbaşı eğitim programlarına katılanlara günlük 653 lira 93 kuruş olan zaruri gider ödemeleri, yüzde 30 artırımla 850 lira 10 kuruşa kadar ödenebilecek.

Bu düzenlemelerle deprem bölgelerinde iş gücü piyasasının hızlı bir şekilde toparlanması ve nitelikli iş gücü ihtiyacının karşılanması amaçlanıyor. Yapılan değişikliklerle işverenlere kolaylık sağlanarak iş gücü piyasasının sürdürülebilirliği ve gelişimine katkıda bulunması hedefleniyor. Bu düzenlemeler, iş arayanlara daha fazla fırsat sunarak mesleki eğitim ve becerilerin artırılmasını, işverenler ile iş arayanlar arasında daha adil bir denge oluşturulmasını amaçlamaktadır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 Ocak'taki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda açıkladığı şekliyle, aktif iş gücü piyasası programlarının çerçevesi genişletilmeye devam ediyor.

Ekonomi Haberleri