O illerde yaşayana TOKİ piyangosu vurdu! TOKİ kiradan ucuz taksitle ev sahibi yapacak

TOKİ'den son dakika haberi geldi. Gelen haberde TOKİ'nin birçok ilde konut satışı için hazırlığa başladığı öğrenildi. 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye genelinde 22 ilde konut satışına başladı. Bu önemli adım, vatandaşların uygun fiyatlı konut sahibi olma şansını artırarak konut piyasasındaki hareketliliği tetikledi.

TOKİ'nin konut satış duyurusu, özellikle dar gelirli vatandaşlar arasında büyük bir ilgi uyandırdı. Konut piyasasındaki artışın ardından TOKİ'nin 22 ilde gerçekleştireceği konut satışı, birçok aile için beklenen fırsatları sunuyor. Deprem bölgesindeki enkazların temizlenmesi ve konutların inşası, bu projelerin ilk aşamalarını oluşturuyor.

Konut satışlarına başvuru yapacak olan kişilerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları ve üzerine kayıtlı başka bir ev bulunmaması gerekiyor. TOKİ, ihaleler sayfasında yakın gelecekte başlayacak projeleri duyurdu ve ihale sonrası kısa sürede tamamlanacak projeler için yıl ortasında başvuruların alınacağını açıkladı.


TOKİ'nin yapacağı konut projelerinin gerçekleştirileceği iller arasında Ankara, Yalova, Erzurum, Edirne, Burdur, Denizli, Çankırı, Sivas, Kayseri, İstanbul, Bilecik, Artvin, Rize, Zonguldak, Erzincan, Kocaeli, Kırklareli, Konya, Bolu, Bingöl ve diğer birçok şehir yer alıyor.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Türkiye genelinde gerçekleştireceği konut projelerinin yapılacağı illeri açıkladı. Bu kapsamda, birçok şehirde toplamda binlerce konut inşa edilerek vatandaşlara uygun fiyatlı konutlar sunulacak. İşte TOKİ'nin projelerinin uygulanacağı iller ve detayları:

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Akpınar Mahallesi'nde bulunan rezerv yapı alanında 28026 Ada 2 Parsel üzerinde 50 adet konut ve 6 adet dükkanın inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 50 olarak belirlendi.

Sincan ilçesinin Yenipeçenek Mahallesi'nde, 2. Etap kapsamında toplamda 1012 adet konut ve 24 adet dükkanın inşa edilmesi öngörülüyor. Projede konut sayısı 1012 olarak belirlendi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesindeki Bahçekapı Mahallesi'nde bulunan Jandarma Genel Komutanlığı Şehit Orgenaral Eşref Bitlis Kışlası alanında 119 adet konut (lojman) inşa edilecek. Bu projede konut sayısı 119 olarak belirlendi.

Yalova'nın Altınova ilçesindeki Çavuşçiftliği Mahallesi'nde, 117 adet konut ve 4 adet dükkanın inşa edilmesi planlanıyor. Konut sayısı bu projede 117 olarak belirlendi.

Erzurum'un Yakutiye ilçesindeki Hacı Cuma Mahallesi ve Soğukçermik Mahallesi'nde toplamda 239 adet konut, 20 adet ofis, 191 adet ticaret ve 1 adet cami ile 5 adet dükkanın inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 239 olarak belirlendi.

Erzurum'un Oltu ilçesindeki Gökçedere Mahallesi'nde, 205 adet konut ve 1 adet 4 dükkânlı ticaret merkezinin inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 205 olarak belirlendi.

Edirne'nin Keşan ilçesindeki Merkez'de, 293 adet konut ve 10 adet dükkanın inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 293 olarak belirlendi.

Burdur'un Çavdır ilçesindeki Atatürk Mahallesi'nde, 4. Etap kapsamında 308 adet konut ve 8 adet ticaretin inşa edilmesi planlanıyor. Konut sayısı bu projede 308 olarak belirlendi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Kocadere Mahallesi'nde, 1. Etap kapsamında 326 adet konutun inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 326 olarak belirlendi.

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Kocadere Mahallesi'nde, 2. Etap kapsamında 510 adet konut, 1 adet 32 derslikli ilkokul ve 1 adet caminin inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 510 olarak belirlendi.

Çankırı'nın Kurşunlu ilçesindeki Yenimahalle'de, 3. Etap kapsamında 349 adet konut, 1 adet 4 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 adet caminin inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 349 olarak belirlendi.

Çankırı'nın Merkez ilçesindeki Aşağıpelitözü Mahallesi'nde, 2. Etap 1. Bölge kapsamında 475 adet konut, 1 adet 8 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 adet caminin inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 475 olarak belirlendi.

Çankırı'nın Ilgaz ilçesindeki Yazı Mahallesi'nde, 244 adet konut, 1 adet 2 dükkânlı ticaret merkezi ve 1 adet caminin inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 244 olarak belirlendi.

Sivas'ın Merkez ilçesindeki Yapı Mahallesi'nde, 452 adet konutun inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 452 olarak belirlendi.

Kayseri'nin Hacılar ilçesindeki Aşağı Mahallesi'nde, 547 adet konutun inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 547 olarak belirlendi.

İstanbul'un Tuzla ilçesindeki Aydınlı Mahallesi'nde, 632 adet konut ve 6 adet dükkanın inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 632 olarak belirlendi.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesindeki Merkezefendi Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 484 adet konut ve 40 adet dükkânın inşa edilmesi planlanıyor. Bu projede konut sayısı 484 olarak belirlendi.

Çorum'un Alaca ilçesindeki Cengizhan Mahallesi'nde, 3. Etap kapsamında 63 adet konutun inşa edilmesi planlanıyor. Ayrıca, Yıldızhan Mahallesi'nde ise 158 adet konutun inşa edilmesi planlanıyor. Bu projelerde toplamda 221 konut inşa edilecek.

Çorum'un İskilip ilçesindeki Hacıpiri Mahallesi'nde, 265 adet konut (+3 KD) inşa edilmesi planlanıyor.

Çorum'un Ortaköy ilçesindeki Suyolu Mahallesi'nde, 67 adet konut, 1 adet 3 dükkanlı ticaret merkezi ve Aşdağul Beldesi Bahçelievler Mahallesi'nde ise 28 adet konutun inşa edilmesi planlanıyor. Bu projelerde toplamda 95 konut inşa edilecek.

Kırıkkale'nin Çelebi ilçesindeki Çelebi Mahallesi'nde, 3. Etap kapsamında 71 adet konut ve 1 adet 2 dükkanlı ticaret merkezinin inşa edilmesi planlanıyor.

Bilecik'in Pazaryeri ilçesindeki Doğanlar Mahallesi'nde, 105 adet konutun inşa edilmesi planlanıyor.

Bilecik'in Osmaneli ilçesindeki projede, 287 adet konut, 4 dükkan ve 1 adet cami inşa edilecek.

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki Yeni Yerleşim Yeri'nde, 106 adet konut ile Tekkale Köyü'nde 5 adet konut inşa edilecek.

Rize'nin Merkez ilçesindeki Yağlıtaş Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2. Etap olarak 189 adet konut, 1 adet 4 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 adet cami inşa edilecek.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Velioğlu Mahallesi'nde, 197 adet konut inşa edilecek.

Erzincan'ın Refahiye ilçesindeki Camiişerif Mahallesi'nde, 3 Etap kapsamında 214 adet konut, 1 adet 4 dükkanlı ticaret merkezi ve 1 adet cami inşa edilecek.

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki Deniz Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 239 adet konut ve 38 adet dükkan inşa edilecek.

Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesindeki Beylik Mahallesi'nde, 256 adet konut ve 12 adet dükkan inşa edilecek.

Konya'nın Hüyük ilçesindeki Selki Mahallesi'nde, 4. Etap kapsamında 126 adet konut, Akdağ Mahallesi'nde 5. Etap kapsamında 142 adet konut ve Yalıhüyük İlçesi Aşağı Mahallesi'nde 2. Etap kapsamında 24 adet konut inşa edilecek. Toplamda 292 konutun inşa edileceği bu projede, aynı zamanda altyapı ve çevre düzenlemesi de yapılacak.

Bolu'nun Gerede ilçesindeki Demirciler Mahallesi'nde, kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2 Etap olarak 450 adet konut ve 103 adet dükkân inşa edilecek.

Bingöl'ün Merkez ilçesindeki Kültür Mahallesi'nde, 800 adet konut, 1 adet cami ve 1 adet 5 dükkanlı ticaret merkezi inşa edilecek.

Her bir ilde farklı konut projeleri hayata geçirilecek ve toplamda binlerce konutun yapımı planlanıyor. Bu projeler, çeşitli sosyal donatılar ve ticaret alanları ile birlikte şehirlerin genel altyapısını da güçlendirecek. Ayrıca, TOKİ'nin konut üretimindeki tecrübesi, dar gelirlilere uygun fiyatlarla konut sahibi olma fırsatı sunuyor. Bu nedenle TOKİ'nin başlattığı konut satış kampanyası, birçok aile için umut dolu bir gelecek vaat ediyor.

Ekonomi Haberleri