O İllerde Çalışan Memurlar Sevinsin: Ocak Ayında Rekor Zam Müjdesi!

Türkiye genelinde, 2024 yılının Ocak ayı itibarıyla birçok belediye, memur ve sözleşmeli personelin maaşlarında gerçekleştirdikleri rekor zamlarla memurları sevince boğdu. Yapılan anlaşmalarla birlikte, 7 farklı ildeki belediyeler, memurların maaşlarında önemli iyileştirmeler sağlayacak "sosyal denge tazminatı" sözleşmelerine imza attı.

Sosyal Denge Tazminatı İle Refah ve Mutluluk

Sosyal Denge Tazminatı sözleşmeleri, memurların refahını ve mutluluğunu artırmak adına atılan önemli adımlar arasında yer alıyor. İmzalanan sözleşmelere göre, Ocak 2024 itibarıyla çeşitli belediyelerde görevli kadrolu ve sözleşmeli memurların haklarında yapılan iyileştirmelerle birlikte ek gelir alacakları bildiriliyor. Memur maaşlarına yansıtılacak ek zam miktarı ise 7200 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Belediyelerin Yaptığı Zamlar ve Sosyal Denge Tazminatı

Bursa Karacabey Belediyesi

BEM-BİR SEN ile imzalanan Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesi ile Ocak 2024 itibarıyla belediyede görevli memur ve sözleşmeli personel ek gelir alacak.

Ankara Gölbaşı Belediyesi

Sosyal Denge Tazminatı sözleşmesini imzalayarak memurların tazminatlarında yüzde 100 oranında zam yapıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi

Bem-Bir-Sen ile imzalanan ‘’Sosyal Denge Sözleşmesi’’ ile belediyede çalışan memurların ekonomik ve sosyal haklarında önemli artışlar sağlandı.

Zonguldak Devrek Belediyesi

TÜM BEL-SEN ile imzalanan sözleşme kapsamında, memurun sosyal denge tazminatı yüzde 120 olarak artırıldı.

Aydın Çine Belediyesi

Tüm Yerel Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Bozkurt ile yapılan sosyal denge tazminatı sözleşmesi memurlar için imzalandı.

Adapazarı Belediyesi

Sosyal denge tazminat anlaşması ile memurların özlük hakları iyileştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

BEM-BİR-SEN ile imzalanan sosyal denge tazminatı sözleşmesi ile memurların tazminat oranı yüzde 95’ten yüzde 100’e çıkarıldı.

Önemli Katkılar ve Memnuniyet Artışı

Ocak ayından itibaren yürürlüğe girecek bu sözleşmeler, 7 ildeki memurlara maaşlarına önemli katkılarda bulunacak ve memnuniyeti artıracak. Bu gelişmelerle birlikte, belediyelerin memurlara yönelik attığı adımlar, ülke genelindeki memur kesiminde olumlu yankı buluyor.

Ekonomi Haberleri