O ilde ekmeğe zam geldi! Asgari ücret cebe girmeden ekmek parasıyla eridi!

Ankara Ekmek Fiyat Tarifeleri İnceleme Kurulu, ekmeğin gramajının 10 gram artırılması sonucunda, fiyatının bir Türk Lirası zamlanarak 8 Türk Lirası olarak belirlendiğini açıkladı. İşte detaylar...

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın liderliğinde gerçekleşen toplantıda, Ankara Ticaret İl Müdürlüğü, Ankara Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ankara Ticaret Odası ve ANKESOB'a bağlı ilgili odaların temsilcileri bir araya geldi. Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu üyelerinin oybirliğiyle kabul ettiği karara göre, pişmişi net 210 gram olan ekmeğin satış fiyatı 8 Türk Lirası olarak belirlendi.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, yaptığı açıklamada, 1 Ocak itibarıyla 210 gram ekmeğin 8 Türk Lirası'ndan satılacağını duyurdu. Alnıaçık, ayrıca ekmeğin gramajının da 200 gramdan 210 grama çıkarıldığını belirtti. Un fiyatlarındaki artışa da değinen Alnıaçık, 50 kilogram unun 500 Türk Lirası'ndan 650 Türk Lirası'na kadar yükseldiğini ifade etti. Aynı şekilde, 185 Türk Lirası olan yaş mayanın fiyatının da 450 Türk Lirası'na çıktığını kaydetti.


ANKARA'DA 210 GRAM EKMEĞİN YENİ FİYATI BELLİ OLDU!


Ankara İli Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu tarafından oy birliği ile kabul edilen Ankara merkez ve ilçelerinde geçerli olacak Normal Ekmek Fiyatları Azami Hadlerini Gösterir Ücret Tarifesi, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ile Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü'nün görüşleri alındıktan sonra, ANKESOB Yönetim Kurulu'nun kararı ile uygulamaya geçecek. Yapılan duyuruda, yeni tarifenin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Komisyonun aldığı kararın, sektördeki mali dengenin korunması ve tüketicilere daha kaliteli bir ürün sunma çabasının bir yansıması olduğu vurgulanarak, ekmeğin fiyatlarının belirlenmesinde sektördeki gelişmelerin ve ekonominin etkilerinin dikkate alındığı ifade edildi. Ankara İli genelinde uygulanacak olan yeni tarife, sektördeki değişimlere uyum sağlama ve ekonominin dinamiklerine uygun bir şekilde ekmek fiyatlarını belirleme amacını taşıyor. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan tarife ile birlikte, maliyet birimlerindeki artışların da dengelenmesi hedefleniyor.

Ekonomi Haberleri