O bölgemizde resmen altın fışkırıyor! Duyan yabancılar akın akın geliyor

Define avcısı, emeklerinin uzun günler süren karşılığını sonunda elde etti! Yaptığı araştırmalar sonucunda dağları, tepeleri aşarak külçe külçe altın keşfetti. Haberi duyanlar, bu bölgeye yoğun ilgi gösteriyor...

Bölgede gerçekleşen olağanüstü bir altın keşfi, yerel ilgiyi harekete geçirdi! Titiz araştırmaların sonucunda bir defineci, Victoria'nın ünlü "Altın Üçgeni"nde büyük külçeler halinde altın buldu. Bu önemli keşif, Bendigo, Ballarat ve St Arnaud bölgeleri arasında yapıldı ve tüm dünyada geniş bir yankı uyandırdı. 

Altın arayıcısı, keşfettiği değerli külçeyi 240 bin Avustralya doları değerindeki Lucky Strike Gold maden arama dükkanında değerlendirdi. Bu büyük keşif, definecilik ve madencilik sektörlerinde büyük bir coşku yarattı.


Bulunan özel altının değeri, tespit edilen miktarın 240 bin Avustralya doları olduğu şeklinde belirlendi. Ne var ki, Victoria Jeolojik Araştırmalar Kurumu'nun öngörülerine göre, bölgede henüz ortaya çıkarılmamış yaklaşık 2 milyon kilogram altın potansiyeli mevcut bulunmaktadır.

Victoria Maden Araştırmacıları ve Madencilik Derneği Başkanı Lynnie Hindle, bu göz alıcı bulgunun muhtemelen yeni bir altın avı çılgınlığına yol açabileceğini ifade ederken, şu an Victoria'da maden arama haklarına sahip olan 50 bin kişinin olduğunu belirtti. Bu önemli keşif potansiyeli, Victoria'nın altın rezervlerine olan ilgiyi artırarak bölgede yeni bir madencilik çağını müjdeliyor.

Ekonomi Haberleri