O bankada hesabı olanlara 15 Haziran uyarısı! Yapmayanın parası boşa gidecek

Türkiye'de banka hesabı olanların sayısı özellikle pandemi sürecindee ekor seviyeye ulaştı ancak farklı bankalarda hesabı olan kişi sayısı da arttı. Ne yazık ki vatandaşlar banka promosyonlarından yararlanmak adına farklı bankalara giderek hesap açmaya devam ederken, banka hesaplarının sayısının artması da bunların takip edilmesini zorlaştırdı.

Pek çok insanın banka hesaplarındaki küçük bakiyeleri unuttuğu, bazılarının ise büyük bakiyeleri unuttuğu ortaya çıktı. Banka hesabınız varsa ekstrenizde kaybolan eşyalara ilişkin bir hatırlatma yer alacaktır. Bu hatırlatmalarda ise. paralarını banka hesaplarında unutan kişinin hesabındaki tutar TMSF'ye yani Hazine'ye aktarılacağı bildiriliyor.

Bankada paranız var mı diye sorgulayın!

TMSF zaman aşımı talebini nereden ve nasıl yapabilirim?


Son resmi verilere göre, son 10 yılda açılan açık hesap sayısı 1,44 milyona ulaşırken, bu hesaplar içinde biriken 217 milyon lira da TMSF'ye aktarıldı. Maalesef TMSF'ye devredilen hesaplar zaman aşımı nedeniyle geri alınamamakta olup, çekilmemesi durumunda hesabınız kayıp sayılacaktır.

Söz konusu talepler e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Paranızı bankada unutup unutmadığınızı kontrol etmek istiyorsanız TC kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapın. Arama alanına "TMSF'ye bu yıl devredilmesi planlanan hesaplara ilişkin sorular" yazdığınızda ilgili sayfaya yönlendirileceksiniz.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanlığı'nın (TMSF) talebi üzerine bireyler, kendi adlarına silinecek banka hesap bilgilerine ulaşarak işlemlerini yapabilecek.

Banka hesaplarının süresi dolmuş kişilerin, bankalarının şehir ve ilçe bilgilerini kontrol etmeleri ve unuttukları paraları çekmek için 15 Haziran'a kadar doğrudan bankalarına talepte bulunmaları gerekmektedir. Başvuruda bulunan herkes parayı alacak ve hesaplarından tahsil edilecektir. Çekilmeyen para ise TMSF'ye aktarılarak hesabınızdan silinecektir.

Ekonomi Haberleri