Nakit parası olan kuyumcuya koşacak! Altın fiyatlarında şok eden rakam

Altın fiyatlarının düşmesinin ardından uzmanlar tarafından önemli uyarılar yapıldı. Parasını yatırıma dönüştürmek isteyenler bugün kuyumculara akın edecekler. Uzun zamandır beklenen haber nihayet geldi.

Şu sıralar yatırımcıların ilgi odağı olan altın hakkında konuşan uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. Altın için önemli saydıkları gün sonunda geldi. Bugünden itibaren parası olan insanlar kuyumculara yönelecek. Dikkat çeken açıklama, altın fiyatlarındaki düşüşün piyasayı büyük ölçüde etkilemesinin ardından yapıldı.

İSLAM MEMİŞ'TEN AÇIKLAMA

Altın fiyatlarındaki düşüş sonrası altın ve para piyasasının uzman isimlerinden İslam Memiş önemli bir değerlendirme yaptı. Birçok uzman eşi benzeri görülmemiş bir fiyat düşüşüne işaret ederken Memiş tarih verdi ve daha büyük bir düşüşe işaret etti.


Türkiye'de artan enflasyona karşı tasarruflarını korumak isteyen yatırımcılar, altına yatırım yaparak kendilerini korumaya çalışıyor. Ancak 2024'te dalgalı bir tabloyla karşı karşıya kalan yatırımcılar, Nisan ayında altın onsunda yaşanan hızlı düşüşe bağlı olarak çalkantılı bir dönem yaşadı. Bu dönemde ons altının fiyatı da rekor seviyeye ulaşarak 2.431 dolara ulaştı.

ALTIN ​​FİYATI DÜŞEBİLİR

Altın yatırımcıları ibrenin değişeceği anı heyecanla beklemeye başlıyor. Kapalıçarşı'nın ünlü isimlerinden İslam Memiş, geçtiğimiz gün yatırımcıların beklediği cevabı verdi. Piyasa manipülasyonlarına karşı sürekli olarak uyarılara yapan Memiş, ABD verileri sonrasında dikkat çeken ifadeler kullandı ve yeni haftada farklı piyasa dinamikleriyle gireceğimizi söyleyerek önemli bilgiler paylaştı.

İslam Memiş'in uyarısına göre haftayı 2.300 dolarda kapatan ons altın, bugün 2.280 dolarda güçlü direnç oluşturdu. Aşağı yönlü hareketlerin mümkün olduğunu belirten uzman, daha önce 2.195 dolar seviyesinden yapılan uyarının geç yapıldığına dikkat çekti.

“PARALARINIZI PİYASAYA VERİN”

Ons altının düşüşünün 2.200 dolara kadar düşebileceğini belirten Memiş, gram altın fiyatının da bu durumdan olumsuz oranda etkileneceğini vurgularken ram altının bir süre daha 2400 TL'nin altına düşeceğini ve bu seviyede kalacağını düşündüğünü ifade etti. Memiş, "Hemen hazırlanın ve paranızı piyasaya sürün. İki ay boyunca değişken ve bunaltıcı bir atmosfer sizleri bekliyor. Ama merak etmeyin, temmuz geliyor ve her şey değişecek. Trend yukarı çıkacak ve yükseliş göreceğiz" dedi.

Editörün notu: Haber içeriğimiz hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır.

Ekonomi Haberleri