Müthiş Haber: Son Dakika! Her Aileye 1250 TL Nakit Ödemesi Temmuz'da Bitiyor, Peki Süre Uzatılacak mı?

Her aileye Temmuz ayında sona erecek olan Aile Destek Programı kapsamında 1250 TL nakit ödemesi yapılıyor. Sürenin uzatılıp uzatılmayacağı belirsiz olsa da başvurular için gerekli şartlar haberimizde!

Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi her aileye Devlet tarafından aylık 1.250 TL'ye kadar nakit ödeme yapılmaktadır.

Haziran ayı itibariyle ödemeler hesaplara yatırıldı. Şimdi vatandaşlar Temmuz ayında sona erecek olan Aile Destek Programı'nın uzatılıp uzatılmayacağını merak etmektedir. Ödemeler ne kadar sürecektir? Aile Destek ödemeleri Temmuz ayında hangi tarihte yapılacaktır? 1250 TL nakit ödeme desteği için başvuru nasıl yapılır? İşte detaylar:

Aile Desteği Programı ve Uzatılma İhtimali

Devlet, ihtiyaç sahibi ve ekonomik zorluklarla mücadele eden ailelere yönelik sosyal yardım programlarını sürdürmektedir. Son olarak gündeme gelen Aile Desteği Programı ile, hane içi geliri belirli bir seviyenin altında olan vatandaşlara 850 TL ile 1.250 TL arasında nakit ödeme yapılmaktadır. Ancak bu ödemelerde son aya gelinmiştir. Aile Desteği Programı başlangıcında belirtildiği üzere, bu sosyal yardım kalemi için süre 1 yıl olarak belirlenmiştir. Geçen yıl Temmuz ayından bu yana devam eden Aile Desteği yardımı, önümüzdeki Temmuz ayı itibariyle sona erecektir. Ancak kulis bilgilerine göre, ekonomik koşullar nedeniyle Aile Desteği Programı'nın Temmuz ayında sona ermesi beklenen süresi uzatılabilir. Peki, başvuru nasıl yapılacaktır? Aile Desteği ödemesi nasıl alınacaktır? Kimler ve ne kadar ödeme alabilecektir? Bu soruların yanıtları haberimizin devamında bulunmaktadır.

Aile Destek Ödemeleri ve Gelir Kriterleri

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına bağlı olarak yardım tutarları değişmektedir.

Bu kapsamda, hane içindeki kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları aşağıdaki gibidir:

  • 450 TL ve altında geliri olanlar: 1.250 TL alacaktır.
  • 450 TL üzeri - 911,15 TL ve altında geliri olanlar: 1.100 TL alacaktır.
  • 911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altında geliri olanlar: 950 TL alacaktır.
  • 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az geliri olanlar: 850 TL alacaktır.

Aile Destek Programı ödemelerinin Temmuz ayında sona ermesi beklenmektedir. Şu anda konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır. Ödemeler, Temmuz ayının 10-15 günleri arasında tamamlanacaktır. Ancak son dakika kulis bilgilerine göre, devam eden ekonomik sıkıntılar nedeniyle Devlet, ihtiyaç sahibi ailelerin nakit sıkıntılarını gidermek amacıyla bu yardımın süresini biraz daha uzatabilir. Hatta müjdenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kısa bir süre içinde açıklanması bile beklenmektedir.

Başvuru Şartları ve Nasıl Yapılır?

Aile Destek Programı'na başvurmak için, 850 TL ile 1.250 TL arasında nakit ödeme yapılan dar gelirli ailelerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Mavi Kart sahibi olmamak,
  • Yerleşim adresinin yurt dışında bulunmaması,
  • 18 yaşından küçük olmamak.

Bu şartları taşıyan ve belirli bir gelir seviyesinin altında olan tüm ailelere Aile Destek Programı kapsamında aylık 1.250 TL'ye kadar nakit ödeme yapılmaktadır. Başvurular, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) ile Belediye Beyaz Kalem, Valilik ilgili sosyal birimlerince alınmaktadır. Ayrıca e-Devlet platformu üzerinden de başvuru yapılabilir.

Ekonomi Haberleri