Mutfak tüpüne ocaklara incir ağacı diken zam! Fiyat listesi dudak uçuklattı

Enflasyon yükselirken fiyat artışları da yağmaya devam ediyor. En son mutfak tüpü için beklenen fiyat artışı gerçekleşti.

Mutfak tüpü fiyatları beklendiği gibi arttı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) göre 12 kg tüp gazın fiyatı 718 TL'ye çıktı. Tüp fiyatlarındaki artışın nedenleri arasında uluslararası piyasada LPG fiyatlarının ve döviz kurlarının artması yer alıyor.

Mutfak tüpü ücretlerindeki bu artış halk arasında tepkiye neden oldu. Pek çok kullanıcı zammın çok fazla olduğunu ve insanları zor durumda bıraktığını söylüyorlar. Bu artışın özellikle düşük gelirli kesimler için külfetli olduğu ortaya çıktı.


Son gelen zammın ardından sosyal medyada tepkiler yağdı. #EvTüpüneZam etiketiyle yapılan gönderiler yetkililere artışı tersine çevirme ve halkı koruma çağrısında bulundu. Mutfak tüpleri fiyatlarındaki bu artışın ulusal bütçe üzerinde olumsuz etkisi olacak gibi görünüyor. Kış aylarında ısınmada kullanılan tüp gazdaki artışa bağlı olarak ülkenin ısıtma maliyetleri de artacak. Bu, birçok aile için maddi zorluklara yol açabilir.

Ekonomi Haberleri