Mutfak tüpü fiyatlarına okkalı zam geldi! Bu fiyatı gören tüpten vazgeçecek

Tüp devri bitiyor mu? Tüpten vazgeçtirecek büyük zam geldi. Mutfak tüplerine gelen bu fiyat değişikliği insanları şaşkına çevirdi. İşte detaylar...

Türkiye'nin son doğalgaz keşfi büyük heyecan uyandırdı ve bir yıl boyunca hanelere 25 m3 doğalgaz bedava sunuldu. Bu arada, tüp fiyatlarının bu dönemde artması halkın hoşnutsuzluğuna yol açtı. Sonuçta tüplerin maliyeti dört haneli rakamlara yükseldi.

AYGAZ TÜP FİYATLARI 2024! BÜYÜK MUTFAK TÜPÜ KÜÇÜK PİKNİK TÜP FİYATI KAÇ TL NE KADAR OLDU?

Tüp fiyatları artmaya devam ettikçe vatandaşlar mali açıdan giderek daha fazla yük altına giriyor. Son dönemde yaşanan fiyat artışları nedeniyle artık daha büyük tüp satın almak için 1.000 TL'yi aşan bir ödeme gerekiyor. İlk kez satın alacaklar için tüp markaları depozito kesintisi yapıyor; Örneğin Aygaz, büyük tüplere 320 TL depozito, 686 TL fiyat etiketi koyuyor. Bu da ilk alıcılara toplam 1.006 TL ödeme anlamına geliyor.


İPRAGAZ TÜP FİYATLARI HAZİRAN 2024! BÜYÜK KÜÇÜK TÜP FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

İpragaz tüp fiyatı da fiyat artışından etkilendi. İpragaz tüp fiyatı alınan tüpe göre şu şekilde olacak:

  • küçük piknik tüpü fiyatı 135 TL
  • büyük mutfak tüpü fiyatı 686 TL
  • 24 kilogram ticari tüp fiyatı 1.360 TL
  • 45 kilogram sanayi tüpü fiyatı 2 bin 550 TL
  • 45 kilogram Propan tüpü fiyatı 2 bin 820 TL
TÜP FİYATLARINDA SON NOKTA

Gaz tüpü fiyatlarındaki artış vatandaşları zor durumda bırakırken, evde yemek pişirmenin maliyeti de arttı. Tüketiciler zaten artan gıda fiyatlarıyla boğuşurken, tüp maliyetlerinde azalma umut ediyorlar. Ancak sektör temsilcileri, öngörülemeyen gelişmeler olmadığı sürece mevcut şartlarda indirim beklenmediğini belirtti. Fiyat dalgalanmalarının uzun süre devam edebileceğini kaydettiler.

Ekonomi Haberleri