Müjdeli Haber: Hükümet, İlk Yıl Ödemesiz ve Faizsiz Kredi Desteği Sunacak!

Hükümetten sevindirici bir haber geldi ve Acil Destek Paketi devreye alındı. Bu şekilde, ilk 1 yıl geri ödemesiz 300 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteği verilecek! Başvurular başladı. Tüm detaylar bu haberimizde…

Türkiye, son günlerde etkisi altına alan sel felaketiyle mücadele ediyor. Birçok ilde büyük hasara yol açan sel suları, işletmelerin faaliyetlerini aksatırken, maddi kayıplara neden oldu. Bu durumda olan KOBİ’lerin mağduriyetini gidermek için hükümetten sevindirici bir haber geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Acil Destek Paketi'ni Duyurdu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sel felaketinden zarar gören illerdeki KOBİ’lere yönelik Acil Destek Paketi’nin hayata geçirildiğini duyurdu. Bakan Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sel felaketinden etkilenen illerimizdeki KOBİ’lerimiz için KOSGEB Acil Destek Kredisi’ni hızla devreye aldık. Felaketten etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

KOSGEB Acil Destek Kredisi'nin Şartları Açıklandı

Bakan Kacır, kredinin şartlarını da açıkladı. Buna göre, işletmelerin acil ihtiyaçlarını karşılamak için 300 bin liraya kadar kredi kullanabileceklerini belirten Bakan Kacır, “Kredinin kâr payı ve faizinin tamamını KOSGEB eliyle karşılayacağız. İşletme başına azami limit 2022 yılı net satış hasılatı 300 bin liranın altında olan işletmeler için 200 bin lira, 300 bin lira ve üstünde olan KOBİ’ler için ise 300 bin lira olacak” dedi.

Ödeme Kolaylığı Sağlanacak

KOBİ’lerin ödeme kolaylığı da sağlanacak. Bakan Kacır, “KOBİ’lerimiz ilk 12 ay ödemesiz olmak üzere toplamda 36 ay taksitli olarak kredi kullanabilecek. Ayrıca teminat sıkıntısı çeken işletmelerimize de Kredi Garanti Fonu aracılığıyla teminat desteği vereceğiz” diye konuştu.

Sel Felaketine Maruz Kalan KOBİ'lerin Başvuru Süreci

Acil Destek Paketi’nden 8-9-10 Temmuz’da sel felaketine maruz kalan illerdeki KOBİ’ler faydalanabilecek. Bu destek paketi sayesinde sel felaketinden etkilenen KOBİ’lerin yaralarının sarılması ve ekonomik faaliyetlerine devam etmesi hedefleniyor. Başvuruların nasıl yapılacağı ve diğer detaylar için resmi kaynakları takip etmeyi unutmayın. Unutmayın, destek paketinden yararlanmak için zamanında başvuru yapmak önemlidir.

Ekonomi Haberleri