Motorin Fiyatlarına Gece Yarısında Okkalı Zam Geliyor!

Motorine Gece Yarısı Zam! Motorin fiyatlarına 1.45 TL artış geliyor. 28 Temmuz 2023'ten itibaren litre fiyatı 35 TL'yi aşıyor. Araç sahipleri dikkat!

Akaryakıt Fiyatları Gece Yarısında Artıyor!

27 Temmuz 2023 tarihinde güncellenen akaryakıt fiyatlarına göre, benzin ve LPG'ye yapılan zamların ardından motorin fiyatlarına da bir zam geleceği duyuruldu. Gece yarısından itibaren geçerli olacak bu yeni zamla birlikte motorin litre fiyatı 35 liranın üstüne çıkacak. Peki, akaryakıt fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Akaryakıt Fiyatları Sürekli Artışta

Son dönemde KDV ve ÖTV artışları, brent petrol fiyatlarında ve dolar kurundaki yükselişler akaryakıt fiyatlarına sürekli olarak zam yansıtıyor. Bu durumda benzin, motorin ve LPG fiyatları düzenli olarak güncelleniyor. Geçtiğimiz günlerde benzin ve LPG fiyatlarına yapılan zamların ardından şimdi de motorin fiyatlarına zam geliyor.

Motorin Fiyatlarına Gece Yarısında Zam

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan kararla 17 Temmuz tarihinde benzinli motorin ve LPG’den alınan ÖTV tutarları 2,52 liradan 7,52 liraya çıkarılmıştı. Bu kararla birlikte benzin, motorin ve LPG fiyatlarına ortalama 5 TL'lik bir zam yapılmıştı. Ancak, bu zam kararıyla da iş bitmiyor. Motorin fiyatlarına gece yarısından itibaren yeni bir zam daha geliyor.

Motorin Fiyatları 1.45 TL Artıyor

Güvenilir kaynaklardan alınan bilgilere göre, motorin fiyatları gece yarısından itibaren 1.45 TL artacak. Böylece motorin litre fiyatı 35 TL'nin üstüne çıkmış olacak. Bu durumda araç sahipleri yeni zam kararıyla sarsılacak. Motorin fiyatlarındaki bu artış diğer akaryakıtlar için henüz geçerli değil. Benzin ve LPG fiyatları için şu an için bir zam beklenmiyor.

27 Temmuz 2023 Güncel Akaryakıt Fiyatları

27 Temmuz 2023 tarihinde geçerli olan güncel akaryakıt fiyatları şu şekildedir:

İstanbul:

  • Motorin litresi 33.92 TL
  • Benzinin litresi 36.05 TL

Ankara:

  • Motorin litresi 34.35 TL
  • Benzinin litresi 36.53 TL

İzmir:

  • Motorin litresi 34.58 TL
  • Benzinin litresi 36.64 TL

Ekonomi Haberleri