Milyonlarca öğrenciye vergisiz telefon müjdesi geldi! O kişiler yarı fiyatına satın alabilecek

Üniversitede okuyan öğrenciler için vergisiz cep telefonu ile birlikte bilgisayar satışı sözü verildi. Erdoğan, seçimden önce yaptığı açıklamasında, önlisans ve lisans öğrenimi gören üniversite öğrencilerinin bir kereliğine defaya mahsus olmak kaydıyla cep telefonu ve aynı zamanda bilgisayar satın alabileceklerini duyurdu. Öğrencilere gümrüksüz telefon satışı hangi tarihre yapılacak? Kimler yararlanabilir? Herhangi bir yaş kısıtlaması var mı? İşte detaylar..

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 17 ve 28 Mayıs seçim sürecinde yaptığı açıklamalarında, önlisans ve lisans öğrenimi gören üniversite öğrencilerinin bir kereye mahsus olmak kaydıyla hem cep telefonu hem de bilgisayar satın alabileceklerini duyurdu. Özellikle iPhone model sayısının arttığı haberlerinin sonrasında vergisiz telefon satışı uygulamasının ne zaman başlatılacağı merak edilirken kimlerin yararlanacağı soruları gündeme geldi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR


Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitede okuyan öğrencilere telefon, bilgisayar ve internetin ücretsiz olması için tedbirler aldığını söylerken ayrıca Gençlik bankası kurulacağını da bildirildi. Erdoğan, "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, öğrencilere hem cep telefonu, hem de bedava internetin yanı sıra gençlik bankası kurulması için çalışıyor. Biz gençlere verdiğimiz tüm sözleri tutacağız." diye konuştu.

KİMLER YARARLANACAK?

Üniversite öğrencileri cep telefonu vergisinden muaf tutulmaktadır. Sözleşme tek seferlik bir anlaşmadır.

Önlisans ve lisans yüksekokullarında öğrenim gören öğrenciler için cep telefonları vergiden muaf olacaktır.

Ekonomi Haberleri