Milyonlarca memura 4 bin TL eksik maaş yatırılacak! Flaş gelişme az önce duyuruldu

2023 yılına girdiğimiz andan itibaren hem maaşlara zam yapıldı. Bu zam yapılan maaşlardan birisi de memur maaşlarıydı. Şimdi ise yapılan zam sonrası memur maaşlarının ne zaman tam olarak hesaplarda olacağı merak ediliyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan memur maaşlarına zam haberi sonrası memur maaşlarının temmuz ayı maaşlarına nasıl yansıyacağı merak ediliyor. Detaylar haberimizde…

MEMURLARA TEMMUZ MAAŞI ŞOKU. 4 BİN TL EKSİK YATACAK. MEMUR ZAMMINDA YENİ GELİŞME. SEYYANEN ZAM BU AY İÇİN ÖDENMEYECEK

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, memur sayısı artışına ilişkin yeni gelişmeleri açıklayarak, artışın enflasyon farklarına göre kademeli olarak yapılacağını söyledi. Yüzde 17,55'lik enflasyon farkı ve 8 bin liralık zamla ilgili açıklamalar memurları üzecek. Temmuz maaşları eksik olarak hesaplara aktarılacak.

AK Parti Genel Başkanı Abdullah Güler, en düşük memur maaşının 22 bin 17 liraya yükseltilmesini de içeren, 6 Şubat depreminin yol açtığı ekonomik kayıpların telafisi için ek taşıt vergisi getirilmesi, bazı kanun ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması çağrısında bulunan yasa teklifini TBMM Başkanı'na sunduğunu söyledi.

Güler, yaptığı açıklamayla 28'inci yasama dönemi için ilk teklifleri TBMM Başkanlığı'na sunduklarını söyledi.

Güler, yasa tasarısını TBMM Başkanlığı'na açıklayarak, tüm memurlara aylık maaşlarında 1 Temmuz 2023- 31 Aralık 2023 dönemi için enflasyon farkı dahil beklenen artışın üzerine 8 bin 77 lira zam bekleniyor dedi.

"ORTALAMA MEMUR MAAŞI 25 BİN 15 LİRAYA ÇIKARILACAK"

Güller, geçen Aralık ayında 9 bin 105 lira olan memur asgari ücretinin bu yıl Ocak ayında 11 bin 848 liraya çıkarıldığını söyleyen Güler, "Artış oranıyla birlikte en düşük memur maaşı temmuz ayında 22 bin 17 liraya çıkarılacaktır. Temmuz artış oranı bu şekliyle beraber toplam yüzde 86`yı bulmaktadır. 2023 yılı kümülatif artış oranına bakıldığında toplamda yüzde 142 gibi bir artışı sağlamış olacağız. Ortalama bir memur maaşı, 2022 yılının Aralık ayında 10 bin 932 lirayken 2023 Temmuz ayında 25 bin 15 liraya çıkarılacaktır." diye konuştu.

Güler, işçilerin refah düzeyini yükseltmek için 1 Temmuz'dan itibaren asgari ücretin 11 bin 402 lira olarak belirlendiğini, işverenlere yıl sonunda 1 Temmuz'a kadar sağlanan aylık asgari ücret desteğini de 500 lirada tutacağını duyurdu.

Ekonomi Haberleri