Milyonlarca gence müjdeli haber uçuruldu! 1 Temmuz'dan itibaren ücretsiz olacak

Bakanlığı, 2024 yılında ilk kez tamamen ücretsiz bir eğitim ve aktivite fırsatı daha sunacak.

‘Gençlik Yaz Okulları’ adıyla başlatılan projeye imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı bu yaz gençler için tam kapsamlı bir yaz okulu düzenlemeyi planladı. 1 Temmuz'dan 1 Eylül'e kadar aileler çocuklarını Gençlik Genel Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezlerine götürüp akşam saatlerinde alabilecek, gençler gönül rahatlığıyla harcama yapabilecek.

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, gençlere ücretsiz tatil imkanı sunan kampların sonrasında gençlere ücretsiz olarak eğitim ve eğlence imkanı sağlayacak gençlik yaz okullarının müjdesini duyurdu.


Gençlik Yaz Okulları’nın bun yıl 1 Temmuz'da başlayacağını 1 Eylül'e kadar da kapılarını gençlere açacağını duyuran Bakan Bak, “Tamamen ücretsiz hizmet sunan gençlik kamplarımızda yüz binlerce çocuğu güvenli bir ortamda bir araya getiriyoruz. Bugün gençlik merkezlerimizde spordan kültür sanata, el sanatlarından masa oyunlarına kadar çok geniş yelpazede eğitim ve aynı zamanda eğlence olanakları sunacak gençlik yaz okullarının açılışını da yapıyoruz. Tatilinin verimli olmasını isteyen 11-18 yaş arası tüm çocuklarımızı Gençlik Yaz Okullarımıza bekliyoruz” dedi.

Bakan Bak ayrıca gençlerin yaz okuluna katıldığını belirterek; Türkiye'nin 81 ili ve birçok ilçesinde yıl boyu 7/24 hizmet sağlayan ençlik merkezlerinin çalışmalarını deneyimleme ve Bakanlığın diğer projelerinden haberdar olma fırsatı bulacaklarını söyledi. Bakan Bak, konuşmasına şöyle devam etti:


“Yoğun bir eğitim-öğretim yılının ardından gençler için hem eğlenceli hem de öğretici bir program hazırladık. Gençlerin sosyal bağlarını güçlendirmek temel hedeflerimizden biridir. Aynı zamanda çocuklara spor alışkanlığını ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri durumuna olanak sağlamak, yeni arkadaşlar edinebilecekleri koşulları yaratmak da değer verdiğimiz önceliklerden biridir. Yaz okullarında da gençlerimize milli, manevi ve kültürel değerlerimizi aktarmak ve onlara gönüllülük alışkanlığını aşılamak istiyoruz. Gençlik Yaz Okulu'nda geçen bir dönemin ardından gençlerimiz tatillerinin geri kalanını 'Gençlik Yaz Okulları’ etkinlikleriyle gençlik merkezlerimizde özel ilgi duydukları alanlarda becerilerini geliştirerek ve eğlenerek geçirebilirler."

Eğlenceli ve eğitici aktiviteler


Gençlik Yaz Okulları programında; “11-14 yaş grubu” ve “15-18 yaş grubu” olmak üzere iki farklı yaş grubuna yönelik olarak hazırlanmıştır. Her dönemin programı kültürel ve sanatsal temalar, spor ve gönüllü faaliyetler çerçevesinde tasarlanmıştır. Her gençlik merkezinin yeteneklerine göre belirlenen kontenjan dahilinde hizmet vereceği yaz okullarında zihinsel ve entelektüel oyunlar, spor faaliyetleri, değer eğitimi bilgileri, bulmacalar, el sanatları, sokak oyunları, hitabet, sahne sanatları, gönüllülük, halk oyunları, temel danslar vb. Dini bilgilendirme, aile gönüllülüğü, gezi gibi faaliyetler gerçekleştirilecek.

GSB Gençlik Yaz Okulu'na katılım başvuruları, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı gençlik merkezlerinde şahsen yapılabilecek. Kayıt kontenjanınız dolduğu takdirde kayıt olabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri