Milyonlarca çalışana müjdeli haber! Bu tarihten sonra 34.500 TL alabilecekler

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, kıdem tazminatının artacağı rakamı açıkladı. Çalışanlar inanamadı...

ÇALIŞANLARA MÜJDE ! KIDEM TAZMİNATI ARTACAK

Çalışan kişilerin işter ayrıldıklarında aldıkları yılını doldurdurysa kıdem tazminatı ödenir. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun da kıdem tazminatıyla ilgili bir gelişmenin müjdesini verdi. Erdursun’un müjdesi ise çalışan kesimi hayli sevindirdi.


Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu. Erdursun bu paylaşımında kıdem tazminatı ile ilgili bir gelişmeyi aktardı.

KIDEM TAZMİNATINDA YENİ RAKAM

Bir iş yerinde çalışan işçi çalıştığı yıl kadar kıdem tazminatına hak kazanır. Gündemde oldukça ilgi çeken bu kıdem tazminatı ile ilgili olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 1 Ocak 2024 tarıhiyle birlikte “Kıdem Tazminatı Tavanı”nda ciddi bir artış yapılacağının altını çizdi.

En yüksek tavan kıdem tazminatı ise en yüksek devlet memuruna yapılan zamma göre tesbit edilecek.

Yeni yıl itibari ile kıdem tazminatı ödemelerinde de değişiklik olacak. Kıdem tazminatının34 bin 500 TL’yi aşabileceğini ifade eden Erdursun, konuyla ilgili olarak bilgilendirmede bulundu. Erdursun:“01.07.2023-31.12.2023 için Kıdem Tazminatı Tavanı Brüt 23.489,83 TL'dir. 1 Ocak 2024'de 34.500 TL civarında olması bekleniyor’’ dedi.

Ekonomi Haberleri