Milli Emlak bedava fiyatına arsa satıyor! Akıllı telefon parasına satış başladı

Milli Emlak tarafından kullanılmayan hazineye ait taşınmazlar açık artırma yoluyla satılmaya devam ediyor. Türkiye'nin gayrimenkul yatırımı, site ve bina açısından en gözde şehirlerinden Muğla'da satılık 3 ilan, düşük fiyatları nedeniyle sıklıkla araştırılıyor.

Son dönemde devlete ait emlak şirketlerinin satışa sunduğu hazine binalarına ilgide artış yaşanıyor. Düşük fiyata ödeme yapılabilecek yeni arsalar için yeni bir ilan yayınlandı. Milli Emlak'ın yakın zamanda açıkladığı teklife en düşük fiyatla girebilirsiniz. İhale sürecinde gerçekleştirilen kamu malı satışında ihaleyi kazananlar birçok avantaja da sahip olabiliyorlar. Milli Emlak'ın web sitesinde 1000'e yakın satış ilanı yayınlandı ve bunların üçü işletme sahiplerine yönelikti.

Türkiye'de tatil, yatırım ve emeklilik denince insanların aklına gelen ilk şehirlerden Muğla'da 3 daire fiyatları 85.000 TL'den başlıyor. Muğla'nın Kavaklıdere ilçesindeki 3 ilanının fiyatı en düşük fiyat 85.000 TL, en yüksek fiyat ise sadece 140.000 TL. Milli Emlak aracılığıyla satılan ancak konut bölgesi dışındaki mülkler için teklif fiyatının %30'u oranında depozito ödenmesi gerekmektedir.

İhale bitiminden sonra kazanan teklif sahiplerinden bu depozito düşülerek tahsilat yapılır, kaybedenlere ise yatırılan depozito iade edilir.

Milli Emlak'ta gayrimenkul fırsatları: Vergi muafiyeti, nakit ödemelerde indirim

Milli Emlak ihalelerinde katılımcılar birçok fırsatla mülk sahibi olma şansına sahip oluyor. Fırsatlar madde madde aşağıdadır..

• Peşin ödemelerde satış fiyatı üzerinden %20 indirim,

• Gayrimenkulün satış bedelinin %25'i peşin alınan geri kalan kısmının en fazla iki yıl süreyle ve üç ayda bir sekiz eşit taksitte ödenebileceği,

• Satış faaliyetlerinde KDV muafiyeti,

• Düzenlenmiş olan belgelerin vergi, harç ve harçlardan muaf tutulması,

• Satışı takip eden yıl itibariyle yıl süreyle satılan gayrimenkuller için emlak vergisinden muafiyet,

"İhale davetine katılma koşulları"

- Yasal ikametgah sahibi olmak,

-Gerçek ile tüzel kişilerin tebligat yapılabilmesi için Türkiye'deki adreslerini ibraz etmeleri gerekmektedir,

-Tüzel kişiler için Türkiye Cumhuriyeti gerçek kişi kimlik numarası, tüzel kişiler için vergi kodu,

- Gerçek ve tüzel kişilerin teklif tarihinden önce geçici teminat (beklenen fiyatın en az %10'u, en fazla %30'u) yatırmaları,

- Başvurulan pozisyonun gereklerine göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Genel Müdürlüğü veya Emlak/Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen diğer belgeleri ibraz etmek,

- Tüzel kişi adına ihaleye veya satın alma teklifine katılan kişilerin, tüzel kişiyi temsile tam yetkili olduklarını tevsik eden noter onaylı imza sirküleri veya vekaletname ibraz etmeleri gerekmektedir.

- Kamu tüzel kişisi, tüzel kişi adına ihaleye veya ihaleye katılanların, tüzel kişiyi temsile yetkili olduğunu teyit eden bir belge sunmalıdır.







Kavaklıdere Milli Emlak Şefliği tarafından yapılan açıklama

Muğla İli Kavaklıdere İlçesi sınırlarının içerisinde yer alan, yerleri ve nitelikleri yukarıda belirtilen Hazine'ye ait 11 adet taşınmazın satışına ilişkin ihale, Komisyon tarafından düzenlenerek Milli Emlak İlçesi Kavaklıdere Birleştirme Ofisi'nde belirtilen tarih ve saatte (Muhasebe Dairesi) toplanacak.

1. İhaleye katılmak isteyenlerin ihale saatine kadar belgelerini İhale Konseyine teslim etmeleri gerekmektedir;

a-) Yasal ikametgahı gösteren belge, Tebligat yapılacak Türkiye'deki adresi gösteren belge,

b-) Türkiye Cumhuriyeti gerçek kişi kimlik numarası olan nüfus cüzdanı veya nüfus cüzdanının onaylı örneği (Aslı teklif başlamadan öncesinde ibraz edilecek.) Tüzel kişilere ait vergi kimlik numaralarını bana ibraz etmeleri gerekmektedir.

c-) Geçici teminata ilişkin belgeler (Geçici teminat bedeli, T.C. Ziraat Bankası Kavaklıdere Şubesi, Hazine Müsteşarlığı Başbakanlık İç Ödemeler Muhasebe Dairesi Başkanlığı 8150347181 vergi kodlu hesaba yatırılacaktır.) TR77 0001 0013 1900 0010 0057 07, gerekli açıklama ile.) veya Geçici banka teminat mektubu Doğrudan komiteye gönderilecek olup süresiz ve limitler dahilinde olacaktır.

d-) Özel hukuk tüzel kişiliğinin yukarıdaki şartlarına ek olarak, bir tüzel kişi adına ihaleye veya teklife katılan kişi, sicile tescil belgesi bulunan bir tüzel kişi tarafından da temsil edilebilir. Kamu kurumlarının idari merkezinin bulunduğu mahkemeden veya kayıtlı oldukları Ticaret veya Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşlarından 2024 yılında düzenlenmiş, noter tasdikli imza veya vekaletname içeren bir sirküler ibraz etmeleri gerekmektedir. Tam yetkili ve kamu kurumlarının geçici teminatlara ilişkin belgeleri, tüzel kişiyi temsile yetkili tüzel kişi adına ihaleye katılacak veya teklif teklifinde bulunacak kişilerin kim olduğunu teyit eden belgeler ve komisyona uygulanacak imza örneklerini kurul toplantısında ibraz etmesi gerekmektedir. ihaleye davet zamanı. e-) Gerçek kişi adına yetkiyle katılacakların noter onaylı vekâletnamesi. İhale sırasında komisyona sunulması zorunludur.

2. Posta yoluyla gönderilen belgeler için ihale belgelerinin 2886 sayılı Kanunun 37 nci maddesi hükümlerine göre hazırlanması ve ihale saati öncesi ihale Konseyine ulaşması zorunludur. Posta yoluyla oluşabilecek gecikmelerden İhale Komitesi sorumlu değildir. Faks veya e-posta yoluyla gönderilen başvurular kabul edilmeyecektir.

3. Hazineye ait gayrimenkullerin satış bedeli peşin ya da taksitle ödenebiliyor. 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ve 16 Mayıs 2012 tarih ve 6306 sayılı Doğal Afet Riskli Bölgelerin Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında yapılan satışlarda, satış bedeli ödenmesi halinde satış bedelinden %20 indirim uygulanacaktır. sıvı içinde. Taksitli ödeme durumunda satış bedelinin ¼ (dörtte biri) peşin, kalan tutar yasal faizi ile birlikte en fazla 2 yıl süreyle eşit taksitlerle ödenir. Taksitli ödemelerde borcun tamamı ödeninceye kadar mülkiyetten vazgeçilmez. Muafiyetten yararlanabilmek için taksit borcunu ve yasal faizini karşılayacak miktarda kesin ve süresiz bir banka teminat mektubu ve taşınmaz üzerinde Türk Medeni Kanununun 893. maddesi uyarınca tesis edilen yasal ipotek gereklidir.

4. 4706 sayılı Kanuna göre, gayrimenkul işlemleri sırasında Hazine tarafından düzenlenmiş olan belgeler vergi, harç ve harçlardan (KDV tespit pulları ve kat mülkiyeti harcı) muaftır. Satılan mülk, satış tarihini takip eden yıl itibariyle 5 yıl süreli emlak vergisine tabi tutulmayacaktır.

5. İhale şartnamesi Kavaklıdere'deki Milli Emlak Müdürlüğü'nden mesai saatlerinin içerisinde ücretsiz olarak incelenebilir.

6. Hazine Müsteşarlığı gayrimenkul satış işlemlerinde, Döner Sermayeli Gayrimenkuller Genel Müdürlüğünce idare edilen 5 milyon TL'ye kadar olan kısım için satış fiyatı 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye kadar %1 (yüzde bir) olarak uygulanır.

8. Türkiye genelinde olan ihale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr ​​adresinden, ilçemizdeki ihaleler ise https://mugla .csb .gov.tr/ ve https://www. kavaklıdere.gov.tr/ adresi üzerinden takip edilebilir.

Ekonomi Haberleri