Meteoroloji Uyarıyor: Aniden 26 Derece Sıcaklık Artışı! Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Çanakkale Hazır Olun!

Türkiye'yi Bekleyen Ani Sıcaklık Artışı ve Yağışlarla İlgili Son Dakika Uyarısı! Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Çanakkale Halkı Dikkat! Hava Durumu Değişikliğine Karşı Hazırlıklı Olun.

Türkiye'nin hava durumu için son dakika uyarıları ardı ardına gelmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlardan gelen yeni bir hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkta ani bir artış yaşanacağını duyurdu. Özellikle Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Çanakkale gibi kıyı bölgelerinde yüksek nem oranıyla beraber sıcaklık birden yükselerek ülkeyi etkisi altına alacak.

Çarşamba Günü Edirne Başta Olmak Üzere Birdenbire Artan Sıcaklık

Çarşamba günü başlayacak olan sıcaklık artışı özellikle Edirne'de yoğun hissedilecek. Meteoroloji verilerine göre, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa ve Çanakkale gibi illerde hava sıcaklığı 26 dereceye kadar çıkacak. Bu ani sıcaklık artışıyla birlikte kıyı kesimlerde yaşayan vatandaşlar uyarıldı. Nem oranının yüzde 90'lara kadar çıkması beklenirken, halkın tedbirli olması önem taşıyor.

Eyyam-ı Bahur Kabusu Geri Dönüyor

El Nino sıcaklarının geride kalmasının ardından Eyyam-ı Bahur kabusu tekrar ülkeye dönüyor. Edirne'den Diyarbakır'a kadar uzanan coğrafyada, bunaltıcı sıcaklar vatandaşları etkisi altına almış durumda. Ancak yeni hava dalgasıyla birlikte bu kez mavi kodlu hava dalgası geliyor. Meteoroloji, özellikle Marmara Bölgesi için uyarılarda bulunuyor.

Yağışlarla Rahatlamak Mümkün Olacak

Sıcak hava dalgasıyla birlikte ülkede sıcaklık rekorları kırılırken, yağışlarla bir nebze rahatlamak mümkün olacak. Balkanlardan gelen hava dalgası, yağmur ve sağanak yağışla ülkeye giriş yapacak. Özellikle Edirne başta olmak üzere birçok ilde yağışlar görülecek. Bu yağışlar, sıcaklığın biraz olsun düşmesine katkı sağlayacak.

Önemli Uyarı: Poyraz Rüzgarına Dikkat!

Meteoroloji yetkilileri, hava durumuyla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Yeni hava dalgasıyla birlikte İstanbul'da poyraz rüzgarının etkili olması bekleniyor. Bu rüzgarla birlikte sıcaklık hissedilenden daha düşük olabilir. İstanbul'da çarşamba günü gündüz sıcaklığının 24-26 derecelere, gece ise 19-20 derecelere düşmesi öngörülüyor. Halkın, ani sıcaklık değişimine karşı dikkatli olması gerekiyor.

Ekonomi Haberleri