Memurların maaşından flaş kesintisi! Henüz kimsenin bu karardan haberi yok!

Bu ay memur maaşlarında kesinti yapılacağı açıklansa da bu detay birçok kişide merak uyandırdı. Sebebi meraktan olsa da AKP'nin açıklaması dikkat çekti.

Milyonlara yakın memuru ilgilendiren gelişmenin ortaya çıktığı öğrenildi. Bu ay memur maaşlarından kesinti yapılacağı açıklansa da bu detayın ne olduğu araştırılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan bir son dakika açıklamasında bu ay memur maaşlarında kesinti yapılacağı açıklandı. Son dakika açıklamasının detayları ise memurlar tarafından merak edilirken, bir açıklama da AKP'den geldi.

Bu ay memur maaşlarına 345 lira kesinti yapılacağı açıklansa da detaylarla ilgili soru işaretleri devam ediyor.

Toplu sözleşme ikramiyesi alabilmek için yüzde 2 baraj kısmını aşan memurların sendikalı olması şartına ilişkin son dakika açıklaması yapılmış, CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş, iptal etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan bir açıklamada hükümetin hükümet olarak memurlara destek vermeye devam edeceğini söyledi.

'Kadın İstihdam Sistemi ve İş Pozitif Tanıtım Programının fuar açılışına katılan Bakan Vedat Işıkhan, burada yaptığı konuşmasında şunları söyledi:


"Depremde hasar görenler iyileşti. Bildiğiniz gibi yıkılan ev, iş yeri ve binaları yeniden inşa etmeye başladık. Allah'a şükür şehirlerimizin mesleki, sosyal, ticari ve ekonomik hayatını güçlendirmeye ve canlandırmaya başladık. İnşallah devlet ve millet el ele vererek bu bereketli topraklarla, bu kadim coğrafyaya güzel günler getirebiliriz.

‘Maddi kayıplarımızın her birini karşılayacağız’ dedik ve yapıyoruz. Dedik ki: “Adana'yı ve Çukurova'nın özel çocuklarını hep birlikte eskisinden daha büyük huzur ve refah günlerine ulaştıracağız. Adana verimli topraklar üzerine kurulu merkezlerimizden biri olup, ülkemizin tarımında, ekonomisinde ve kalkınmasında ön sıralarda yer almaktadır"

Bakan Işıkhan, konuşmasının devamında “Biz hükümet olarak toplu sözleşmeler ve diğer yasal düzenlemelerle memurların haklarını iyileştirirken, CHP bu konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı ve iptal edildi. Toplumun her kesimini “istismar edilebilir” gören, her şeye karşı çıkan bu CHP zihniyeti ne yazık ki hiçbir zaman değişmiyor." ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri