Memurların Heyecanla Beklediği Haber Geldi! Maaşlarda Büyük Artış: Oransal Zam ve Seyyanen Zam Uygulanacak

Memurların beklediği haberi duyuruyoruz! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, memur maaşlarına oransal zam ve seyyanen zam yapılarak rekor bir artış yaşanacak. Detaylar için okumaya devam edin!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı, memur maaşlarına zam yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Zam oranı, 5-6 Temmuz 2023 tarihlerinde TÜİK enflasyon verilerine göre belirlenecek. İşte, memur maaşı zammıyla ilgili son dakika haberleri...

Kıdemli Memurlar İçin Artış Planlanıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda "En düşük memur maaşı 22 bin TL olacak" açıklamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ortak çalışması merakla bekleniyordu. Temmuz ayında alınacak kararın TBMM'den geçmesi planlanırken, memurlara oransal zam ve seyyanen zam yapılması öngörülüyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, memur maaşlarındaki artışla ilgili olarak kamu görevlilerinin en çok merak ettiği konunun, bu artışın diğer kamu çalışanlarına nasıl yansıtılacağı olduğunu belirtti. Zengin, "Temel beklenti, kademeli bir şekilde ücretler arasındaki farkı da dikkate alarak, kişinin unvanını ve kıdemini göz önünde bulunduran bir artış yapılmasıdır" dedi.

Oransal Zam ve Seyyanen Zam

Masadaki formüllerden biri, öncelikle maaşlara oransal bir zam yapılması ve üzerine seyyanen zam verilmesi. Bunun yanı sıra farklı formüller de masada bulunuyor. Kesin olan şey ise, kamu çalışanlarının temmuz ayında maaşlarında artış olacağıdır.

Gözler 5 Temmuz'da Açıklanacak Enflasyonda

Memurlar her ayın 15'inde maaşlarını alırken, bordroların açıklanma süreleri göz önünde bulundurulduğunda, zam oranının 5-6 Temmuz 2023 tarihlerinde belirlenmesi gerekmektedir. 5 Temmuz 2023 tarihinde TÜİK enflasyon verileri açıklanacak ve toplu sözleşmeye göre yapılacak zam da o gün netlik kazanacaktır.

Ekonomi Haberleri