Memur ve emekliler karalar bağlayacak! Maaşlar 1100 TL eksik yatacak: İşte nedeni

Ocak 2024'ten itibaren memur ve emeklilerin maaşlarına yemek kesintisi düzenlemesinin getirileceği açıklandı. İşte detaylar...

Yeni yolla beraber bir dizi düzenlemeler olmaya başladı. Bir düzenlemede memurların yemek ücretleri il ilgili oldu. Detaylar haberimizde…


MEMUR VE EMEKLİYE KÖTÜ HABER! MAAŞLARDA 1100 TL KESİNTİ

Memur maaşlarında da kesinti yapılacak. Göstergeye bağlı olarak 1100 TL'ye kadar maaş kesintisi yapılıyor. Memur maaşlarına her ay 1100 TL kesinti yapılacak! Sebebi ocak ayı maaşında ortaya çıktı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmî Gazete'de yayımlanan yeni tebliğle, 2024 yılında memur ve sözleşmeli çalışanlara yönelik öğle yemeği ödeneklerinin düzenlenmesi öngörülüyor. Bu düzenleme, memur ve sözleşmeli çalışanların günlük yaşam maliyetlerinin etkilenmesi açısından önemli bir adım olacaktır.

MEMURLARIN YEMEK ÜCRETLERİ AÇIKLANDI

Tebliğe göre 15 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak yemek ücretleri yetkililerden gelecek ek göstergelere göre değişiklik gösterecek. Bu fiyatlar günlük 7,70 TL ile 31,41 TL arasında değişmektedir. Örneğin ek endeksi 600'e kadar olan bir çalışan günlük 7,70 TL, ek endeksi 5400'ün üzerinde olan bir çalışan ise öğle yemeği için günlük 31,41 TL ödeyecek.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL İÇİN YEMEK ÜCRETLERİ

Sözleşmeli çalışanların günlük öğle yemeği ödeneği aldıkları ücrete bağlı olup günlük 9,37 TL ile 37,55 TL arasında değişmektedir. Aylık brüt sözleşme ücreti 14 bin 870 TL'ye kadar olan sözleşmeli memurlardan günlük 9,37 TL, aylık brüt sözleşme ücreti 34 bin 675 TL'nin üzerinde olan sözleşmeli memurlardan ise günlük 37,55 TL ücret alınacak.

YEMEK MALİYETLERİ VE BÜTÇE KULLANIMI

Yiyecek yardımı harcamaları kurum bütçesindeki kaynaklardan finanse edilmekte, ancak Ankara, İstanbul ve İzmir'de üçte ikiden fazla, diğer illerde ise yarısı aşılmamaktadır. Bütçe dahilinde karşılanamayan yemek masrafları personelden tahsil edilecektir. Bu yönetmeliğin amacı memurlar ve sözleşmeli çalışanlar için gıda maliyetlerinin daha adil ve şeffaf bir şekilde yönetilmesidir. Ayrıca işletmelerin, personel veya personelin konumu, hizmetin niteliği, yemeğin maliyeti ve hizmetin niteliğini dikkate alarak belirlenen tutarın üzerindeki yemek maliyetini belirleme olanağına sahip olduğunu lütfen unutmayın. 15 Ocak'ta yürürlüğe girmesi planlanan tebliğin, yeni düzenlemelerin memur ve sözleşmeli çalışanlar üzerindeki etkisi de yakından izlenecek. Bu, çalışan sağlığını geliştirmek ve gıda maliyetlerini daha eşit dağıtmak için önemli bir adımdır.

OCAK AYI MAAŞLARI EKSİK YATIYOR!

Maaş kesintisi haberleri ortalıkta dolaşırken, bazı memur ve emeklilerin maaşlarında eksiklikler olduğu ve zam oranlarının doğru şekilde bildirilmediği ortaya çıktı.

Ekonomi Haberleri