Memur ve Emekli Maaşlarına İlişkin Zam Oranları Açıklandı

ENAG, Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı ve altı aylık enflasyonun yüzde 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise rakamlarını 5 Temmuz'da açıklayacak. Öte yandan SGK uzmanı Özgür Erdursun, memur, memur emeklisi ve SGK ile BAĞ-KUR emeklilerinin ne kadar zam alacaklarını duyurdu.

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından bağımsız olarak oluşturulan akademisyenler ve ekonomistler, Haziran ayı enflasyon verileriyle ilgili iki farklı rakam açıkladı. E-TÜFE, Haziran ayında %8.54 oranında artış gösterdi. Son 12 ayda ise E-TÜFE'nin artışı %108.58 olarak gerçekleşti. Ocak-Haziran döneminde ise enflasyon oranı %50.53 oldu.

TÜİK Enflasyon Rakamlarını Açıklayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise enflasyon rakamlarını 5 Temmuz'da açıklayacak. Merkez Bankası'nın yayımladığı Haziran ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, Haziran ayı TÜFE artışı beklentisi %2.81'e yükseldi. Ayrıca, cari yıl sonunda TÜFE'deki artış beklentisi de %38.55 oldu.

Özgür Erdursun Zam Oranlarını Açıkladı

SGK uzmanı Özgür Erdursun, ENAG'ın açıkladığı rakamlardan hemen sonra memur ve emekli zammıyla ilgili sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Erdursun, "Haziran ayı TÜİK enflasyonunu 5 Temmuz'da açıklayacakmış! ENAG Haziran enflasyonunu %8.54 olarak açıkladı. Memurlara, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine 1 Temmuz'da ENAG'a göre 6 aylık enflasyon farkı (%48) verilmeli! TÜİK için 5 Temmuz'u bekleyeceğiz!" dedi.

Erdursun, bir sonraki paylaşımında ise "TÜİK Haziran ayı enflasyonunu %3 gibi açıklarsa memurlara ve emeklilere %18.70 oranında enflasyon farkı (zam) verilecek, ayrıca refah payı ilavesi bekleniyor!!!" şeklinde paylaşımda bulundu.

Ekonomi Haberleri