Memur maaşlarına %24.45 zam geliyor: Enflasyon ve Toplu Sözleşme Artışı Müjdesi

Merkez Bankasının yüzde 58 enflasyon açıklamasıyla, memur maaşlarına yıl sonunda %24.45 ek zammın yanı sıra toplu sözleşme zamı da geliyor. Detaylar burada!

Merkez Bankasının yüzde 58 enflasyon açıklamasıyla, memur maaşlarına yıl sonunda %24.45 ek zammın yanı sıra toplu sözleşme zamı da geliyor.

Temmuz ayında yapılan yüzde 17,55 oranındaki zamla birlikte memur maaşlarına 8 bin 77 seyyanen zam yapıldı. Bu zam oranının belirlenmesinin ardından, gözler Ocak ayında yapılacak zam miktarına çevrildi. Peki, memur maaşlarına Ocak ayında ne kadar zam yapılacak? Enflasyon ek zammı ve toplu sözleşme zammı ne kadar olacak?

Merkez Bankasının Enflasyon Güncellemesi Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası, 2023 yılı sonu enflasyon oranını yüzde 58 olarak revize ettiğini açıkladı. Bu açıklamanın ardından, Ocak ayında memur maaşlarına gelecek enflasyon ek zam oranı büyük ölçüde netleşti.

Yüzde 24.45 Enflasyon Farkı Merkez Bankasının enflasyonu yüzde 58 olarak öngörmesiyle birlikte, memur maaşlarına yıl sonunda yüzde 24,45 enflasyon farkı zammı gelme ihtimali arttı. Bu orana ek olarak, şu anda devam eden görüşmelerden çıkacak toplu sözleşme zammı oranı da eklenerek, Ocak ayında memur maaşlarına %24.45 enflasyon + Toplu sözleşme zammı gelme ihtimali güçlendi.

Ekonomi Haberleri