Memur annelere hükümetten müjdeli haber! Milyonlarca kadın çalışan yararlanabilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "düşen doğum oranına karşı önlem alın" açıklamasına yanıt olarak AK Parti, kadınlara yönelik kapsamlı destek paketi ile ilgili bir çalışma başlatmaya karar verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde azalan doğum oranı hakkında konuştu. Erdoğan'ın bu oranla ilgili önlem alınmasını istemesinin ardından AK Parti, kadınlara yönelik destek paketinin çalışmasını başlattı.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun (MKYK) son toplantısında Türkiye'deki endişe verici doğum oranı masaya yatırıldı. Toplantıda ücretli doğum izin hakkının mevcut dört aydan bir yıla uzatılması önerildi.

Malşye Bakanı Mehmet Şimşek, öneriye olumlu tepki göstererek, "Bu konuda klasik para politikasının ötesinde hareket edeceğiz. Biz üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

Edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a konunun hızla çözülmesi talimatını verdi.


Bakan Göktaş'tan sunum!

Bakan Göktaş, geçtiğimiz günlerde ücretli doğum izni süresini 4 aydan 1 yıla çıkarabilecek önlemler konusunda AK Parti Strateji Ekibi'ne kapsamlı olarak bir sunum yaptı. Gerçekleştirilen sunum sonrası AK Parti yetkilileri bu sürecin doğum izni ile sınırlı kalmaması gerektiğini ifade ettiler.

Dünyadan örnekler vererek, ikinci ve üçüncü çocuklara devlet desteği verilmesi gerektiği konusunun anlatılan toplantıda ayrıca doğum izninin, aile yardımlarının ve konut yardımlarının kademeli olarak uzatılmasının yanı sıra kadınların özlük hakları ve maaşlarında olası ayarlamalar da görüşüldü.

0-3 yaş dönemindeki önem!

Konuyla ilgili bir AK Partili yetkili şu değerlendirmeyi yaptı:

"Sadece doğum izni değil, kadınlar çocuk sahibi olmak istiyorlar. Anaokulu desteği, çalışan desteği ile kira desteği de isteniyor. Kadınlar çalışıyor ve çocuk sahibi olmak istiyorlar ama bakıcı maaşları 30-40 bin liradan aşağıda değil. İkinci ve üçüncü çocuklar destek gerektirir. Aile Bakanlığı'nın büyük bir bütçesi var. Mesele sadece doğum izninin uzatılması değil. 0-3 yaş dediğimiz gelişim dönemi çok önemli."

Ekonomi Haberleri