Meclis'ten Müjdeli Haber: Yeni Torba Yasası İle Maaş Zammı, Erken Emeklilik, Staj Sigortası ve Sicil Affı Gerçekleşiyor!

Torba yasada yer alan müjdeli gelişmeler, emekliler ve memurlar arasında büyük heyecan yaratıyor. Maaş zammı, erken emeklilik imkanı, staj sigortası ve sicil affı gibi detaylar, Meclis'te onaylanmış durumda. İşte torba yasa maddelerinin detayları...

Emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilen maaş zammı ve erken emeklilik gibi detaylar, torba yasa içerisinde yer alıyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte milyonlarca kişinin geliri artacak ve EYT kapsamında erken emeklilik hakkı da sağlanacak. Torba yasa kapsamında yer alan diğer önemli maddeler arasında SSK ve BAĞ-KUR prim eşitlemesi, kısmi emeklilik için 3600 gün, staj sigortası ve sicil affı bulunuyor. Bayram sonrasında torba yasa ile ilgili görüşmeler hız kazanacak ve emekli maaş zammı ile memur maaş zammı için adımlar atılacak. İşte torba yasa maddelerinin detayları ve merak edilen tüm ayrıntılar...

Torba Yasa Meclis'e Sunuluyor

Yakın bir zamanda torba yasa kanunu Meclis'e sunulacak ve hangi maddelerin yer aldığı merakla bekleniyor. Oldukça geniş kapsamlı bir torba yasa hazırlığı yapıldı. Bu yasa ile birlikte emekli ve memur maaş zammı da düzenlenecek. Bu sebeple bayram sonrasında yasanın Meclis'e sunulması bekleniyor. Emekli ve memur maaşlarına yapılacak rekor düzeyde bir zam oranı da bu yasa ile birlikte netleşecek. Bu durumda milyonlarca kişinin geliri artacak.

Torba Yasa Maddeleri Neleri İçeriyor?

Henüz tam anlamıyla açıklanmasa da torba yasa maddeleri arasından bazıları ortaya çıktı. EYT kapsamında prim eksikliği olan BAĞ-KUR'lular için prim eşitlemesi yapılacak. Yani bu yasa ile birlikte SSK ve BAĞ-KUR'luların emekli olabilmek için gereken prim gün sayısı eşitlenecek.

BAĞ-KUR sicil affı da torba yasada yer alan diğer bir madde olacak. Bu sayede geçmiş dönemlerde sigortalılığı olan ancak prim borcu olan kişiler, sicil affı sayesinde prim borçlarını tamamlayabilecekler.

Torba yasada yer alan bir diğer madde ise emekli ve memur maaş zammı olacak. Bu konuda yapılacak zam oranı Meclis'te görüşülerek onaylanacak.

Ayrıca çıraklık sigortası da torba yasa maddeleri arasında yer alıyor. EYT kapsamında mağdur olan çıraklık sigortalıların mağduriyetinin giderilmesi için torba yasaya yeni bir madde eklendiği konuşuluyor.

Ekonomi Haberleri