Meclis Gündeminde Kademeli Erken Emeklilik: 1999 ve Sonrası İçin 43-50 Yaş Aralığında Büyük Fırsat!

Emeklilik sistemine yönelik önemli değişiklikler getiren yeni yasa teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Bu düzenleme, 1999'da getirilen yaş şartına takılan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor ve erken emeklilik fırsatını içeriyor. İşte kademeli emeklilik yasasıyla ilgili ayrıntılar:

EYT Mağdurlarına Yeni Bir Kapı: Kademeli Emeklilik Yasası

1999 yılında yaş şartının eklenmesiyle ortaya çıkan ve EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) olarak bilinen durum, uzun süren hukuki mücadeleler ve siyasi tartışmaların ardından yeni bir umut ışığı görüyor. Yapılan düzenleme ile birlikte milyonlarca kişi, prim gün ve hizmet yılı şartlarını yerine getirdiği takdirde emeklilik hakkını yeniden elde edebilecek.

Kademeli Emeklilik Çözümü Yeniden Refah Partisi'nin Öncülüğünde

Kademeli emeklilik talebi, seçim öncesi farklı partiler tarafından dile getirilmişti. Bu partilerden biri de Cumhur İttifakı'na dahil olan Yeniden Refah Partisi oldu. Partinin Genel Başkanı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile bu konuda bir adım attı.

Kademeli emeklilik yasasının hayata geçirilmesi halinde, işe ilk giriş tarihi esas alınarak kademeli yaş sistemiyle emeklilik hakkı tanınacak. Yapılan düzenleme ile 43 yaşında emekli olmak, prim gün şartı yerine getirildiğinde mümkün hale gelecek. Türkiye'nin emeklilik sisteminde yapılacak bu kapsamlı değişiklik, TBMM'de büyük bir ilgiyle bekleniyor.

Ekonomi Haberleri