Maaşı bağlanmayan EYT'liler dikkat! Sebebi bu olabilir... Uzman isim açıkladı

EYT'liler dikkat! Emekli olup maaşınız bağlanmadıysa bu haberi kaçırmayın! Detaylar haberimizde.

AK Parti hükümetinin seçim öncesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçirdiği emeklilik yaşının düzenlenmesi talebinin üzerinden aylar geçti ancak henüz maaşları ödenmeyen vatandaşlar bulunmakta. EYT'lilerin maaşları ne zaman yatırılacak? İşte detaylar.

AYLARCA MAAŞ ALAMAYAN EYT'LİLER MAAŞINI NASIL  ALACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından birçok kez reddedilen fakat seçimlerin hemen öncesinde TBBM tarafından hızla kabul edilen EYT düzenlemesi kapsamında milyonlarca hak sahibi emekli olmak adına başvuruda bulunmuştu. SGK'nın halen işlenmeyi bekleyen binlerce EYT düzenlemeli dosyası olduğu biliniyor, bu da SGK ve bütçesi üzerinde büyük bir yük oluşturuyor ancak birçok lehdar işleminin halen kağıt üzerinde beklemede olduğu ve eksiklik nedeniyle askıya alındığı biliniyor. EYT'ye başvuran faydalanıcıların öncelikle e-Devlet üzerinden başvuru durumlarını kontrol etmeleri gerekmektedir. "EYT belgesi bekleniyor, dosya silindi" mesajını görüyorsanız Alo 170 kullanarak durumu kontrol edip eksiklikleri düzeltmelisiniz. Bazı kişiler EYT yardımlarından yararlanmak için aynı anda üç yola başvuruyor: internet üzerinden, postayla ve şahsen bir SGK merkezine giderek.


Hizmet yılı ve ikramiye süresi henüz dolmamış olanların başvuruları kabul edilmeyecektir. Emeklilik ancak SGK borcunun ödenmesiyle mümkündür. Borcunuz silindikten sonra aylık ödemelerinizi bağlanmakta. Halen işlemleri süren ve ücret alamayan bazı EYT üyeleri başka kurumlarda hizmetleri devam etmekte. Farklı şehirler ve sosyal güvenlik merkezleri arasındaki iletişim ve dosya tespiti de işlemleri geciktirebilir. Yazışmalar ve emekli maaşları, dosyalar bulunduktan, sosyal haklar paketlendikten ve eksiklikler giderildikten sonra verilecektir. Dosyalarınızda ve başvurularınızda sorun olduğunu düşünüyorsanız lütfen SGK Müdürlükleri ile irtibata geçiniz. Kanuna göre 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar yaş şartı aranmaksızın emekli olma hakkına sahiptir. Gerekli şartları taşıyorsanız başvuru yaptığınız günden itibaren emekli maaşınızı alabilirsiniz.

Ekonomi Haberleri