Maaş kararı duyuruldu! Hayırlı olsun diyerek açıkladılar: 25 bin 411 TL'ye yükseldi

Turgutlu Belediyesi, Personel A.Ş. bünyesindeki çalışanlarının maaşlarına yüzde 24,73 oranında büyük bir artış yaptı. Temmuz ortasında gerçekleşen bu düzenlemeyle, en düşük maaş 25.411 Türk Lirası'na çıkarıldı. İşte tüm detaylar...

Temmuz ortasında yapılan maaş artışları sonrası emekli ve memur maaşlarında yaşanan hayal kırıklığı, asgari ücrette ek zam beklentilerini artırmıştı. Bu bağlamda Turgutlu Belediyesi, Personel A.Ş. bünyesinde çalışanlarına dikkat çekici bir maaş artışı gerçekleştirdi. Son dakika açıklamasına göre, maaşlara yapılan yüzde 24,73 oranındaki zamla birlikte en düşük maaş 25.411 Türk Lirası'na yükseldi. Artış, yüksek enflasyon ve ekonomik kriz koşulları göz önüne alınarak yapıldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, yapılan zammın amacını personelin yaşam standartlarını korumak olarak açıkladı. Ayrıca, Ağustos ayında asgari ücretli çalışanların ek zam talebiyle gündeme gelmesi, işverenlerin ise bu öneriye karşı çıktığı belirtildi. Bu maaş artışıyla birlikte Turgutlu Belediyesi çalışanlarının maaşları, asgari ücretin 8.409 Türk Lirası üzerinde seyrediyor.

Ekonomi Haberleri