Maaş Farkları Ödeme Tarihi Kesinleşti!

Son Dakika: Emekli Sandığı, SSK ve BAĞKUR Aylık Farkları Ödeme Tarihleri Belli Oldu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ödemeler, 28 Temmuz ve 17-28 Temmuz tarihlerinde hesaplara yatırılacak. İşte detaylar!

Maaş Farkları Ne Zaman Yatırılacak?

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan son açıklamaya göre zam farklarının ne zaman yatırılacağı belli oldu. Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ya da yetim aylığı alanların maaş farkları 28 Temmuz Cuma günü yatırılacak.

Emekli Sandığı Zam Farkı Yarın Ödenecek

Son habere göre SGK yaptığı açıklamasında emekli sandığı kapsamındakilerin aylıklarındaki zam farklarının yarın yatırılacağı açıklandı. Toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin 1 Temmuz 2023 tarihinden geçerli olmak üzere aylıklarında oluşan fark tutarları, aylık almakta oldukları Banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına gönderilerek 28 Temmuz 2023 tarihinde ödenecektir.

Aylık Farkı Ödeme Detayları

Aylıklarını her ay alanlara Temmuz ayı olmak üzere 1 aylık tutarında ödeme yapılacaktır.

Aylıklarını üçer aylıklar halinde alanlardan:

  • Grupta Mayıs-Haziran-Temmuz döneminde aylık alanlara; Temmuz ayı olmak üzere, 1 aylık tutarında,
  • Grupta Haziran-Temmuz-Ağustos döneminde aylık alanlara; Temmuz ve Ağustos ayları olmak üzere, 2 aylık tutarında,
  • Grupta Temmuz-Ağustos-Eylül döneminde aylık alanlara; Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları olmak üzere, 3 aylık tutarında aylık farkı tahakkuk ettirilmiştir.

SSK ve BAĞKUR Aylıkları Zamlı Olarak Ödenecek

SSK (4/1-(a)) ve BAĞKUR (4/1-(b)) kapsamında gelir ve aylık alanların aylıkları ise zamlı olarak ödeme günleri olan 17-28 Temmuz tarihlerinde ödenmeye başlanmıştır. Bu tarihlerde SSK ve BAĞKUR kapsamında aylık alanlar, zamlı aylık tutarlarını hesaplarına alabileceklerdir.

Böylece, maaş farklarıyla ilgili son dakika açıklamalarına göre, emekli sandığı kapsamında olanlar için ödemeler 28 Temmuz Cuma günü gerçekleştirilecekken, SSK ve BAĞKUR kapsamında olanlar zamlı aylık tutarlarını 17-28 Temmuz tarihlerinde alabileceklerdir.

Ekonomi Haberleri