Lise Tercih Sonuçları Nasıl Öğrenilir? 2023 LGS Tercih Sonuçları Sorgulama Rehberi!

Lise Tercih Sonuçları Nasıl Öğrenilir? 2023 LGS Tercih Sonuçları Sorgulama Rehberi!

LGS sınavına giren adaylar şimdilerde LGS tercih sonuçlarını heyecanla bekliyor. Lise tercih sonuçları bugün açıklanırken, arama motorlarında "Lise tercih sonuçlarına nereden bakılır? LGS tercih sonuçlarına nereden bakacağız? LGS tercih sonucu sorgulama 2023! LGS tercih sonucu sorgulama ekranı!" gibi aramalar yoğunlaşıyor. Merak etmeyin, işte detaylar...

LGS Tercih Sonuçlarına Nereden Bakılır?

LGS tercih sonuçları 24 Temmuz günü https://www.meb.gov.tr/ adresinden erişime açılacak. Sonuçları bu resmi adresten kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

LGS Tercih Sonucu Sorgulama!

LGS sonuçları MEB'in resmi sitesinden erişime açıldı. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 26 Haziran'da açıklanacak, tercihler ise 3-19 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Tercih sonuçları 24 Temmuz'da erişime açılacak.

LGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak 2023?

LGS tercih sonuçları 24 Temmuz'da erişime açılacak. Sonuçların saat 10.00'da açıklanması bekleniyor, fakat resmi bir açıklama yapılmadı.

Kılavuz 26 Haziran'da, Tercihler 3-19 Temmuz'da

Sınava ilişkin detayları paylaşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Hatay'da yaptığı açıklamada, sınav kılavuzunun pazartesi günü ilan edileceğini bildirdi. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu ise 26 Haziran'da yayımlanacak. Adaylar, tercihlerini 3-19 Temmuz'da yapabilecek.

1 Milyon 246 Bin Öğrenci Başvurdu

Bu yıl LGS merkezi sınavına 8. sınıftaki 1 milyon 246 bin 429 öğrenci başvurdu. Sınav, 15 bin 532 okulda ve 81 bin 570 salonda gerçekleştirildi.

Unutmayın, LGS tercih sonuçlarınızı öğrenmek için MEB'in resmi sitesini ziyaret etmeniz yeterli! Başarılar dileriz.

Ekonomi Haberleri