Limitler şaka değil gerçek! Devlet 750 bin TL kefilsiz masrafsız kredi musluğunu açtı

Esnaflara 750 bin TL tutarındaki destek hiçbir teminat ve şarta bağlanmaksızın Maliye Bakanlığı aracılığıyla ödenecek. Başvuru sayısı sınırlı olsa da, fon sıkıntısı çeken esnafın kaçırmaması gereken destek fonlarını dağıtılmaya başlandı. Esnaflara yönelik devlet destekleri hakkında detaylı bilgiye bu haberden ulaşabilirsiniz..

Devlet çoğu zaman tüccar ve sanatkarlarımıza destek oluyor. Ekonomik durum göz önüne alındığında girişimcilerin ek mali desteğe ihtiyaç duyduğunun bilincinde olan hükümet, yeni projeleri destekliyor. Maliye Bakanlığı'nın teşvikiyle esnaf ve sanatkarlara yönelik 750 bin TL'lik destek hesaplarına aktarılacak. Destekten yararlanmak isteyen sanatkarların sınırlı başvuru haklarını gözden kaçırmaması gerekiyor. Peki devlet esnafa ne kadar destek veriyor? İşletmelere yönelik devlet desteğinin gereksinimleri nelerdir? İşletme sahipleri devlet finansmanı için nereye başvurur? Burada tüccarlara yönelik devlet desteği hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz...

ESNAFLARA DESTEK ÖDEMELERİ

Devletin Maliye Bakanlığı iş birliğiyle hazırladığı esnaf desteğinden faydalanmak isteyenlere en az 750 bin TL sağlanacak. 1 milyon 500 bin TL’ye kadar verilecek hibelerde herhangi bir koşul bulunmamaktadır.

Esnaf Kefalet Kooperatifi'ne başvuru yapan esnaf ve sanatkarlar için hazırlanan gerekli miktar anında hesaplarına yatırılır. Devletin hibe yardımına ek olarak sağlanacak olan bu mali desteğin detayları da açıklandı.


Esnaf Kefalet Kooperatifi Kredi Başvuru

Esnaf ve sanatkarlar için, işletmenin finansal esnekliğini sağlamak amacıyla gerekli iyileştirmelerin yapılması amacıyla Esnaf Kefalet Kooperatifine kredi talepleri iletilebilmektedir. Esnaf Kefalet Kooperatiflerine gelen bu kredi talebi sadece tacirlere sunulmaktadır. Diğer tüm krediler dışında manuel kredinin en avantajlı özelliği düşük faiz oranıdır. Düşük faizli işletme kredileri ayrıca kolay ödeme imkanı da sunuyor. İşletme sahipleri taleplerini ikamet ettikleri yere bağlı Esnaf Kefalet Kooperatifine şahsen iletebilirler.

Esnaflara İşyeri Büyütme Garantisi

Türkiye'de istihdamın artması, ekonomik alanda büyüme ve uluslararası ticaretin artması gibi hedefler doğrultusunda Maliye Bakanlığı'nın tacir ve sanatkarlara sağladığı kredi imkanları, şirketin nakit akışındaki talebin, mevcut faiz oranlarının çok altında bir faiz oranıyla anında karşılanmasını sağlıyor. Bu sayede işletmeler büyür ve istihdamı ve ekonominin büyümesini sağlar.

Esnaf kredisi Nereden Çekilir?

Ticari aracılık kooperatifi aracılığıyla başvuran işletme sahibinin olumlu sonuç vermesi üzerine, nakit ödemeler işletmenin belirlenen hesaplarına yatırılacaktır. Başvuruların sınırlı olarak belirlendiği eni üye işyeri desteğine başvuru yapan esnaf ve sanatkarlar, başvurular kapanmadan ödeneklerini Halkbank üzerinden alabilecek. Aylık ödemeler en düşük faiz oranlarıyla Halkbank kurumsal hesabı (İşletme) üzerinden mobil uygulama üzerinden veya şubenin KOBİ biriminden yapılabilecek.

1 milyon 500 bin TL'ye kadar işletme sermayesiyle ilgili belirli koşullar bulunmasına rağmen, esnafa 750 bin TL'ye kadar herhangi bir kefil veya koşul olmaksızın destek sağlanacak.

Ekonomi Haberleri