Lahmacun Lüks Oldu! Artık Kıymayı Az Koyup Fiyattan Düşüyorlar

7'den 70'e herkesin severek tükettiği lahmacun bu kez lezzetiyle değil fiyatıyla adından söz ettiriyor. Hem de Bodrum'daki değil, İstanbul’daki fiyatıyla gündem olan lahmacunun tanesi 75 liraya kadar çıktı.

Türk Fast Food’u lahmacun, karın doyurmanın ucuz, hızlı ve lezzetli yollarından biriydi. Ama artık o da lüks oldu. Çünkü maliyetler katlandı, domates, biber, maydanoz özellikle de et fiyatları aldı başını gitti. Esnaf da çareyi lahmacuna zam yapmakta buldu.

75 Liraya Da Lahmacun Var 60 Liraya Da

İstanbul'da fiyatlar ilçeden ilçeye farklılık gösteriyor. En ucuz lahmacunsa 30 liradan başlıyor. Ama neredeyse içinde de et, yok denecek kadar az bulunuyor. Lahmacun ustası, paket serviste fiyatın 60 lira, salonda ise 75 lira olduğunu belirtirken “Normalde bugün bizim yaptığımız lahmacun 80-90 lira olması gerekiyor. Ama 60’a veriyoruz ki biraz müşteri gelsin” diyor.

1 Lahmacun + 1 Ayran Ortalama 95 Lira

Kaliteli bir lahmacun 75 liradan yanına da ayran aldığınızda toplam 95 liraya denk geliyor. Halbuki geçen sene bu ikili 40 liradan yenilebiliyordu. Ancak o günler mazide kaldı.

Firma sahibi Ali Budak, maliyetlerin arttığını dile getirerek, “Ben burayı 40 bin lira kira ile tuttum. 10 bin lirada stopajı var 50 bin lira. 10 bin lira da işçi yevmiyem var. Nasıl çıkaracağım ben bunu.” derken, lahmacun ustası Senayi Ekinci de “Bir tane maydanoz bugün markette 15 lira olmuş. 5 KG lahmacuna hiç girmiyorsa bin liralık maydanoz giriyor. Sen bunu 60 liraya vermedikçe nasıl kurtaracaksın.” dedi.

Kıymayı Az Koyup Fiyattan Kırıyorlar

Zamların her kaleme yansıdığını belirten Lahmacun Ustası Murat Başaran ise, ambalajından salatasından domatesinden etinden unundan sürekli zam geliyor. İşin açığı biz hiçbir şeye yetişemiyoruz” derken, ucuz lahmacun ile ilgili de usta Samet Korkıran, “piyasaya göre biz uygun veriyoruz. 50-60-70 liraya veren yerler var. Biraz daha az kıyma kullanıyoruz. O şekilde 30 TL ye mal etmeye çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Ekonomi Haberleri