KYK Burs ve Kredilerine Zam Sürprizi! Üniversite Öğrencileri İçin Bol Bol Destek Yolda!

KYK Burs ve Kredi Miktarlarına Zam Geliyor! Üniversite öğrencileri için yapılan ödemelerde artış bekleniyor...

Bu Ağustos ayında, çeşitli bakanlıklar ve kurumlar mali yardımlarını ve desteklerini sürdürecek. Emekli vatandaşlar için SSK ve Bağ-Kur maaşları, tahsis numaralarının son rakamlarına göre 17-28 Temmuz tarihleri arasında ödenecek. Memur maaşlarına da bu ay bir zam yapıldı ve memurların maaşları ay ortasında hesaplarına yatırılacak. Ayrıca, asgari ücretli çalışanların ay başında aldıkları 11.402 TL miktarı da dikkat çekiyor.

Bakanlıklardan Sosyal ve Tarımsal Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yanı sıra, Tarım ve Orman Bakanlığı da belirlenen takvime uygun olarak ödemelerini gerçekleştirecek. Aile Bakanlığı sosyal yardımlarını, Tarım ve Orman Bakanlığı ise tarımsal destek ödemelerini belirlenen zaman diliminde hak sahiplerine sunacak.

KYK'dan Üniversite Öğrencilerine Burs ve Kredi Bilgilendirmesi

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), burs ve kredi ödemeleri konusunda öğrencilere bilgilendirme yapıyor. Ödemeler, TC kimlik numaralarının son rakamına göre aşağıdaki şekilde yapılacak:

  • Son rakamı 0 olanlar: Ayın 6’sında
  • Son rakamı 2 olanlar: Ayın 7’sinde
  • Son rakamı 4 olanlar: Ayın 8’inde
  • Son rakamı 6 olanlar: Ayın 9’unda
  • Son rakamı 8 olanlar: Ayın 10’unda

Öğrencilere aktarılan burs ve kredi miktarı 1.250 TL olarak belirlendi. Özellikle, son rakamı 0 olan öğrencilere, bu ayın başında 1.250 TL'nin ödendiği belirtildi. KYK'nın burs ve kredi miktarlarında bir artış yapılıp yapılmayacağı merak konusu. Ancak bu ay için burs ve kredi miktarlarında bir değişiklik beklenmiyor. Aralık ayında burs ve kredi miktarlarında bir zam yapılması öngörülüyor.

Ekonomi Haberleri